Training Mindfulness Based and Emotional Intelligence – deel 2 (slot)

In januari ben ik een training gestart. Een training hoe je mindful in het leven kan staan. In deel 1 van deze blog beschreef ik hoe ik het eerste deel van de training heb ervaren, wat we zoal bij de trainingsavonden doen en dat we thuis elke dag moeten mediteren om een wezenlijk verschil te voelen.

Het vervolg
Deel 2 van de training was prachtig! We hebben heel veel mooie meditaties gedaan waarbij we een aantal heel bijzondere ervaringen rijker zijn geworden. De een ervaart de meditatie anders dan de ander. Er werd gehuild, liefde en dankbaarheid gevoeld, gelachen (sommigen kwamen er niet meer uit, haha!) en sommigen voelde niks. Dat kan dus ook. Het mooie is dat het allemaal niet uitmaakt. Alles wat je voelt (of niet voelt) is goed!

Metta meditatie
Wat mij goed bijblijft is een meditatie waarbij je liefdevolle vriendelijkheid ontwikkelt. Hierbij gun je jezelf en anderen in gedachte liefde, gezondheid en een leven zonder pijn. En dit wens je dus ook iemand toe waarmee je niet zo’n goede band hebt. Ik kan je vertellen: dat werkt heel goed! Zelfs mensen die je niet zo aardig vindt, kan je toch al deze fijne dingen toewensen en je hart groeit ervan. Je gaat deze mensen op een andere manier zien (positiever) en je negatieve gevoelens worden vanzelf een beetje minder.

Zelf doen
Inmiddels heb ik de training afgerond. Vanaf nu moet ik het alleen doen, zonder Janneke en de andere deelnemers van de training. Ik mis ze nu al! Er bekruipt mij een beangstigend gevoel. Kan ik dit wel alleen? Ga ik elke dag tijd voor mezelf maken om te mediteren? Ik hoop het wel! Want ik heb ècht ervaren hoe fijn het is en hoeveel rust en ruimte het je geeft.
Laatst had ik een drukke dag op mijn werk. Ik heb toen met mijn collega een moment afgesproken dat ik even een stapje terug kon doen. Ik kon toen een (korte) meditatie doen in een andere ruimte. Dit was zó fijn! Ik kon de rest van de dag rustig zonder stress afmaken. En ik was trots op mezelf dat ik bewust een moment voor mezelf heb genomen. Yes!


Als je net als ik ook wel wat mindfulness in je leven kan gebruiken, geef je dan op voor deze training. Janneke legt de training heel helder uit wat meditatie met je lichaam en geest doet. Door de oefeningen in de groep en de meditaties thuis ervaar je wat rust in je hoofd met je kan doen:
* Je kan beter met drukte en stress omgaan.
* Je weet hoe je situaties met een afstand kan bekijken. Dit geeft je de ruimte om te bedenken wat je ervan vindt en hoe je hierop gaat reageren.
* Je weet dat je niet die vervelende gedachte in je hoofd bènt, maar dat het slechts een gedachte is dat ook vanzelf weer weg gaat.

 


Heb je deze ontspanningsoefening al gezien? Duurt echt niet lang en je voelt je herboren daarna.

 

16 gedachten over “Training Mindfulness Based and Emotional Intelligence – deel 2 (slot)

Voeg uw reactie toe

  1. Het is toch eigenlijk te erg dat je voor alles en iedereen tijd maakt, behalve voor jezelf. Het is ook echt een uitdaging om dagelijks tijd voor mediteren te maken, zeker als je jonge kinderen thuis hebt. Maar als het wel lukt is het heel fijn!

   Like

 1. O ja heerlijk mediteren! Wat fijn dat je het ook ervaren hebt. Ik doe het (bijna) elke dag voor het slapen gaan. Of even 5 minuten meditatie als het mij te druk word in mijn hoofd. Echt heerlijk om weer even de balans terug te vinden! 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Nou, met 3 jonkies in huis kan ik me voorstellen dat je wel wat rust kan gebruiken. Dagelijks 10 minuten voordat je gaat slapen zou al verschil maken. Probeer het maar eens. Er zijn hiervoor ook gratis apps te downloaden. Met lekkere muziekjes en zo. Heerlijk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: