Sushi

Ik ben gek op sushi! Jullie ook? Ik weet dat er heel veel mensen gek zijn op sushi en ik snap het wel. Je hebt sushi natuurlijk ook in alle vormen en maten, dus eigenlijk is het onmogelijk om te zeggen dat je niet van sushi houdt. Tenzij je niet van rijst houdt, maar dat gaat ook niet helemaal op. De sushirijst heeft namelijk een hele andere smaak en structuur dan de ‘normale’ rijst.

Voorkeur
Toch heb ik zo mijn voorkeur als het om sushi gaat. Dat heeft waarschijnlijk iedereen wel, maar ik heb het niet zozeer over de verschillende vullingen. Ik heb het namelijk meer over hoe de sushi is opgebouwd. Ik hou namelijk niet van sushi waarbij de rijst echt overheerst. Geef mij liever maar meer vulling. En daar gaat het bij heel veel sushi restaurants mis naar mij idee.

Goedkoper
Of mis is misschien een groot woord, maar ik word echt niet heel blij van de ‘all you can eat’ sushi ketens. Ik vind de sushi daar vaak ‘nep’, ‘niet vers genoeg’ en ‘te rijsterig’. Tel er nog eens bij op dat ik ook al 2 keer ziek ben geworden ’s nachts toen ik daar sushi had gegeten… dit heeft dus niet mijn voorkeur zoals je begrijpt.

Kritisch
Ik ben misschien een beetje te kritisch wat betreft sushi, maar dat komt omdat wij zo’n fijn sushi restaurant kennen. Wij halen er eigenlijk altijd af, maar je kan er ook eten. Mijn favoriete sushi komt van de sushimeisjes in Den Haag. En doordat ik die sushi dus echt zo lekker vind, beginnen andere sushi restaurants bij mij dus al met een achterstand. De slogan van de sushimeisjes is ook: dagverse sushi, met liefde bereid. En dat proef je!

Handwerk
Iets wat ik ook heel prettig vind aan deze sushi is dat de sushi er mooi uitziet, maar niet ‘perfect’ als je snapt wat ik bedoel. Je ziet gewoon dat het handwerk is hoe deze sushi gemaakt is en niet iedere sushi is dus even groot bijvoorbeeld. Dat geeft mij al een goed gevoel. Daarnaast is de vulling echt altijd zo lekker! Ze hebben vaak ook weer nieuwe varianten en ook verrassende varianten, waardoor het ook nooit verveelt.

Prijs-kwaliteit
De prijs/kwaliteit verhouding is echt prima in orde. Je betaalt misschien iets meer dan de grotere ketens, maar dit is het zeker waard. Soms is het niet eens duurder dan de grotere ketens, maar je krijgt zoveel lekkerdere sushi.

Fan
Wij zijn echt fan van de sushimeisjes! Dus als je in Den Haag woont, of er toevallig een keer bent en trek hebt in sushi? Dan weet je waar je moet zijn!

Ben jij gek op sushi? En welke variant vind jij het lekkerste?


We maken veel reviews van leuke plekjes waar wij komen. Heb je dit Italiaanse restaurant weleens geprobeerd?

Of deze high wine? Echt een aanrader ook!

19 gedachten over “Sushi

Voeg uw reactie toe

  1. Ik heb weinig ervaring met sushi. Ik heb het wel eens gehad bij de wok, maar ik denk niet dat dat nou de beste sushi is. En mijn zusje heeft het een keer zelf gemaakt, dat was wel erg lekker. Ik ga morgen voor het eerst naar een sushirestaurant, en ik ben erg benieuwd!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik was heel erg gek op sushi. En mijn vriendin (van oorsprong Koreaans) wist feilloos de echt goede sushi tenten (ook in Frankfurt en Londen) uit te zoeken. Dan kan ik echt los gaan en durf ik het ook. Je hebt van die bezorg-sushi tenten, maar dat vind ik toch wat spannend. Het wordt bezorgd, je ziet de keuken niet, de hygiëne. En als ik rauwe vis eet, wil ik het heel erg zeker weten. Eens in de zoveel tijd (en we gaan het in mei weer doen!) gaan H. en ik naar het Okura hotel in Amsterdam (inclusief overnachting) en dan eten we in het Sazanka teppan yaki-restaurant. Niet per definitief sushi, maar wel een heerlijk 5-gangen diner waarbij ik mij altijd laat verrassen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: