Column 22 – Valentijnsdag – Leuk of commercieel?

Lieve Marija,

Woensdag is het zover, het is Valentijnsdag. Een dag die in het teken staat van de liefde. Of althans… een dag die in het teken zou moeten staan van de liefde, maar die tegenwoordig in het teken staat van de commercie.

14 februari
Als puber vond ik het altijd best spannend 14 februari… zou je een kaartje krijgen? Anoniem of juist met naam? Toen draaide Valentijnsdag eigenlijk vooral daarom. Een kaartje sturen naar je (geheime) liefde. Inmiddels is het niet meer zo spannend.. haha. Ik zou heel gek opkijken als er nu een kaartje in de brievenbus zit van een anonieme afzender. 😉

Cadeaus
Als je de winkels binnenloopt, staat alles in het teken van Valentijnsdag. Ze doen er alles aan om jou iets te laten kopen voor je geliefde. En het gaat vaak ook niet om een kleinigheidje. Ipads, TV’s, andere elektronica… waar is toch de tijd gebleven dat we blij waren met iets kleins? Of ben ik nu heel ouderwets?

Uit eten
Van mij hoeft het ook allemaal niet zo… Natuurlijk vind ik het leuk om iets te krijgen, (hij leest misschien mee ;-)), maar met een kaartje met lieve woorden ben ik al heel erg blij. Voordat we kinderen hadden, gingen we nog wel eens uit eten op Valentijnsdag, maar ik zou dat nu ook niet meer willen. Alsof je dan verplicht verliefd moet gaan doen in een restaurant waar je ineens meer betaalt dan als je op vrijdag er gaat eten.

Moraal
Mijn moraal van deze column is dan ook, dat je best iets liefs kan doen voor je lover, maar dat je met kleine (niet materiële) dingen vaak ook heel erg blij kan zijn. Het helemaal negeren doordat de commercie mee aan de haal gaat, hoeft nou ook weer niet. Je maakt dan een statement die ten koste gaat van je man/vrouw en dat lijkt me niet handig. Iets liefs doen voor een ander kan altijd, ook op Valentijnsdag en er is echt geen geld voor nodig!

Wat jij Marij? Hoe sta jij hierin? En heb je nog tips om iets leuks te doen op Valentijnsdag wat niet perse veel geld kost?

Liefs,
Laura


Lieve Lau,

Tsja, Valentijnsdag…. Ik heb er eerlijk gezegd ook niet zo veel mee. Het is toch veel te geforceerd om juist op déze dag lief tegen elkaar te gaan doen? Doe gewoon elke dag lief tegen elkaar, dan heb je Valentijnsdag toch niet nodig?

Lief
Natuurlijk is het wel leuk om op 14 februari íets liefs te doen voor de mensen die je lief vindt. Extra lekker koken voor je partner (de liefde van de man gaat door de maag), een lief briefje in het broodtrommeltje van je kind, een lieve kaart voor je vriendin. Iedereen vindt het leuk om aandacht te krijgen (en dat hebben we zo af en toe ook nodig), dus is het wel leuk om op Valentijnsdag íets van liefde te laten blijken (=geven! Dat is waar we gelukkig van worden toch?). Wij doen ook al lang niet meer groots aan Valentijnsdag. Er gaan jaren voorbij dat we elkaar op deze dag een extra knuffel geven. That’s it! Andere jaren krijg ik ineens een roos of chocola. Dat is dan extra genieten.

Kaartje
Ik heb ook al vaak een kaartje van jou op Valentijnsdag gekregen. Dat vind ik ook zó leuk! Je weet dan echt even dat je als vriendin gewaardeerd wordt. Een kaartje krijgen hoeft dus niet per sé van je liefje. Als je er een van je vriendin krijgt is dat ook al superleuk en kan jouw Valentijnsdag al niet meer stuk (ook niet als je eigen man het vergeten is).

2009
Negen jaar geleden hadden wij een heel speciale Valentijnsdag, hè Lau? Weet je nog op Texel? Dat was nog in de tijd dat we Valentijnsdag wèl groots vierden…. haha! We zaten toevallig allebei met onze (toen nog) vriend op Texel. Hoe gaaf was dat! Ik had als verrassing voor Pascal een parachutesprong geregeld. Hij had voor mij als verrassing………. dat lees je in mijn blog die op Valentijnsdag uitkomt. Haha! We houden het nog even spannend. Maar wat was het een toffe dag! Eentje om nóóit meer te vergeten.

Nou Lautje, de dag van de liefde vieren we dit jaar waarschijnlijk minder groot dan in 2009. Geeft niet, we vieren de liefde tegenwoordig vaak op andere momenten. Hoe erg kan je genieten als je met je man eindelijk weer eens samen een weekendje weg kan? Daar krijgt je relatie echt een boost van. Dat hoeft dus echt niet op Valentijnsdag.

Lieve knuffels,
Marija


Iedere maandag komt er een column online over wat ons bezighoudt. We zijn ook benieuwd hoe jij over de onderwerpen denkt die online komen. Laat het ons gerust weten!

Lees hier de column van vorige week over de wintersport.  Of de column over…. jawel Gossip!

12 gedachten over “Column 22 – Valentijnsdag – Leuk of commercieel?

Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb zelf ook niet veel met Valentijnsdag, vind het vooral een groot commercieel gebeuren. Vroeger was het leuk inderdaad, ik weet nog dat er bij ons op de middelbare school anoniem rozen werden bezorgd tijdens lestijd! Haha zat je daar met je rode hoofd als je er 1 kreeg! 😉

  Het enige leuke vind ik de actie van PostNL, dat je een kaartje kunt sturen met een lippenstift zoen. En die stuur ik dan gezellig naar vriendinnen, gewoon omdat ik het leuk vind om échte post te sturen en te krijgen.

  Wat leuk trouwens, deze manier van elkaar een brief schrijven op jullie blog!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat lief! dank je wel!

   Hahahaha, ja wat kon je je altijd opgelaten voelen als puber door dat soort dingen he… Maar ook weer zo mooi als je er nu aan terugdenkt!

   Had de actie ook gezien van PostNl ja, super leuk!

   Like

 2. Leuke blog. Ik vind het ook commercieel al vind ik het wel super leuk om weer wat leuks met ons zoontje te maken voor papa en lekker te koken. Ga er dus geen extra dingen voor kopen wand het kan ook met iets kleins

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: