Review Hoftrammm Den Haag

Misschien heb je er weleens van gehoord of misschien nog nooit, maar na deze blog heb ik je vast enthousiast gemaakt over de Hoftrammm. Wat is de Hoftrammm eigenlijk?

Tramrestaurant Hoftrammm is een rijdende Haagse tram (model GTL8-1, nummer 3035) dat van binnen is omgebouwd tot een modern en sfeervol restaurant, geheel voorzien van alle (restauratieve) voorzieningen, inclusief een professionele keuken en een toilet. *

Ruimte
Ik hoor je denken: een tram ombouwen tot restaurant? Daar heb je toch niet genoeg ruimte voor? Dat dacht ik in eerste instantie ook, maar het is echt goed gelukt! Ze hebben het echt omgebouwd tot een mooi restaurant en de ruimte is heel effectief gebruikt. De tafels zijn ook gemaakt met inkepingen voor de glazen enzo, want ja, de tram rijdt, dus af en toe wiebelt het een beetje. Maar dat heeft natuurlijk ook zijn charme!

5 gangen menu
Je krijgt gedurende de rit van bijna 2,5 uur een heerlijk 5 gangen diner voorgeschoteld met bijbehorend wijnarrangement. De wijnen zijn super goed aangepast op de gerechten. Het menu wisselt iedere 8 weken en wordt op het seizoen aangepast. Wij hadden echt een heerlijk wintermenu met een spetterend dessert aan het einde.

Rit
Je rijdt dus ongeveer 2,5 uur door de hele stad Den Haag. Je rijdt onder andere door de schilderswijk, door het centrum, door Scheveningen en het statenkwartier. Het is zowel leuk voor de doorgewinterde Hagenees of Hagenaar voor wie het een feest der herkenning is als voor mensen die Den Haag niet zo goed kennen, maar op deze manier een tour krijgen door deze mooie stad. Ik moet er wel bij zeggen dat het wel leuk is als er iemand bij zit die veel weet over Den Haag, want je krijgt er geen uitleg bij waar je rijdt.

Zomer of Winter
Je kan de Hoftrammm dus gedurende het hele jaar boeken. Ik ben al 2 keer met de Hoftrammm geweest. 1 keer in de zomer en 1 keer in de winter en het heeft allebei unieks. In de zomer is het natuurlijk heel leuk dat het zo lang licht is en je alles heel goed kan zien. In de winter is het donker, maar super sfeervol om op deze manier door de stad te rijden. En omdat het menu dus steeds wisselt, kan je ook meerdere keren gaan.

Aanrader
Wij hebben dit arrangement cadeau gedaan aan mijn ouders. Mijn vaders was 70 geworden en mijn ouders passen heel vaak op, dus dit hadden ze wel verdiend. Ze hebben echt heel erg genoten! Juist omdat ze geboren en getogen zijn in Den Haag, vonden ze het geweldig om de hele stad door te gaan met de tram en herinneringen op te halen.

Ik vind het echt een aanrader om naartoe te gaan. Heb je iets te vieren of wil je een keer een uniek cadeau geven? Hou dit dan in gedachten! Wel goed om erbij te vertellen dat ze altijd vrij vol zitten, dus hou rekening met een wachttijd van 2 a 3 maanden. En ook goed om te weten dat je een all in prijs betaalt per persoon en daar zit dan ook alle drank bij in. Op de site kan je meer vinden over de prijs en het reserveren.

Ben jij weleens met de Hoftrammm weggeweest? Of heb je nog een andere tip voor een unieke avondje uit? Laat het ons hieronder weten!

*deze informatie over de Hoftrammm komt van hun site


Als je op zoek bent naar nog een uniek uitje ben je hier goed! Weleens gehoord van Vuurtoreneiland in Amsterdam? Lees snel mijn review.

Op zoek naar een super lekker Italiaans restaurant in Den Haag? Klik hier!

16 gedachten over “Review Hoftrammm Den Haag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: