Gastblog – 9 jaar lang proberen zwanger te worden – deel 2 (slot)

Hier lees je het verhaal van Lisa.
In haar vorige gastblog (deel 1) las je wat ze er allemaal voor gedaan heeft om zwanger te kunnen worden. Met behulp van eiceldonatie was het op een gegeven moment gelukt, maar toch ging het steeds weer mis. Zou het haar uiteindelijk toch gelukt zijn een kindje te krijgen? Lees verder en je weet het.

Donor
Een heel goede vriendin stelde in dezelfde tijd voor dat ze ook wel donor voor ons wilde zijn. En hoewel ik er weinig vertrouwen meer in had, hebben we het aanbod toch aangenomen. Ik had zelf het gevoel dat het niet zou lukken, maar dat we dan in ieder geval zouden kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hadden. Het was voor mijn gevoel de beste manier om dit hoofdstuk te kunnen sluiten.

Adoptie
We hebben dus twee verschillende eicel donoren gehad. En we zaten midden in het proces om goedgekeurd te worden als adoptie ouders. Helaas mogen we pas met dit proces door als ons kindje twee is. En waarschijnlijk zijn we dan te oud om nog in aanmerking te komen. We hebben ook serieus gekeken naar draagmoederschap, maar dit was legaal vreselijk ingewikkeld om in Australië of Nederland te doen. We hebben Thailand of de US overwogen, maar de kosten waren zo vreselijk hoog dat we niet wisten of we dat zouden kunnen betalen.

Voeding
Ik was in de tussen tijd heel intensief aan de slag gegaan met anders te eten. Ik was onder behandeling bij een specialist die op een natuurlijke manier het lichaam ondersteund om zwanger te kunnen raken. En ik was er via haar ook achter dat ik een bloedziekte had die vaak miskramen veroorzaakt. Door het dieet, de medicijnen en de behandelingen is de pijn van de endo weg. Dus we hadden zeker een beter start punt dan voorheen.

Zwanger!
En ja hoor, weer raakte ik zwanger bij het eerste eitje, maar dit keer voelde het anders. En heel heel langzaam begon ik te geloven dat het dit keer misschien wel zou lukken. De 6 weken scan was goed, de 8 weken scan was goed… met 12 weken zagen we een heel klein baby’tje, en met 14 weken was het al geen garnaaltje meer.  Vanwege mijn vele miskramen en ingewikkelde medische achtergrond kreeg ik tot 20 weken elke twee weken een scan. En pas bij twintig weken, toen we de teentjes zagen wiebelen begon ik me te beseffen dat we echt een kindje zouden krijgen!

Spannend
Ik ben de hele zwangerschap gespannen gebleven, helemaal toen ik met 33 weken een flinke bloeding kreeg. Ik heb toen weer een week in het ziekenhuis gelegen, maar Bruce (– van Bruce Lee zo noemde we ons ongeboren kindje) bleef het heel goed doen.
De arts zei dat we het dag per dag zouden aankijken, maar uiteindelijk hebben we het tot 38.5 weken volgehouden en kwam er via een keizersnee een heel gezond kindje ter wereld.

Droom
Ik voel me eindelijk compleet. We hebben negen jaar gedroomd van het moment om een gezinnetje te hebben. En nu is het zo! Ik kijk nog vaak naar Benji met enorm ongeloof dat hij er is! Ik voel me compleet, de pijn en leegte in mijn hart is weg. Ik ben echt ultiem gelukkig, zelfs al hij mijn kleren onderkotst 🙂

Doorzetten
Ik ben er van overtuigd dat ik niet zwanger was geraakt als ik niet bij de holistische specialist terecht was gekomen. Door alle IVF medicatie was mijn lijf in zo’n slechte conditie, dat het onmogelijk leek om zwanger te kunnen raken. Ik heb heel hard gewerkt om zo gezond mogelijk te worden. Dus mijn tip is, kijk verder dan alleen een IVF kliniek. Ga met je hele lijf aan de slag.

Relatie
Verder zijn wij er als stel heel veel sterker van geworden en is onze relatie enorm gegroeid, maar het had ook heel makkelijk anders kunnen zijn. Blijf met elkaar in gesprek en respecteer dat de ander er misschien wel op een andere manier mee om gaat. Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en ik ga verder met gelukkig zijn!


Dank je wel Lisa voor je openhartige verhaal! Ik ken niet veel mensen die zóveel doorzettingsvermogen hebben als jij. Wat een verhaal! Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie nu compleet en intens gelukkig zijn met kleine Benji. Ook denk ik dat jouw verhaal een kracht en een voorbeeld kan zijn voor anderen, waarbij het zwanger worden ook niet zo makkelijk gaat.
Wij wensen jou, Lawrence en Benji natuurlijk alle geluk van de wereld!

 


Regelmatig plaatsen we gastblogs op deze website. Om mensen te kunnen inspireren, helpen of om ervaringen te kunnen delen.

Lees bijvoorbeeld hier het verhaal van Tessa over het inhuren van een slaapcoach. Of het verhaal van Ilse over haar bekkenprobleem na de bevalling.

Wil je zelf een gastblog schrijven? Laat het ons weten via contact@fitfunfab.nl.

Advertenties

4 gedachten over “Gastblog – 9 jaar lang proberen zwanger te worden – deel 2 (slot)

Voeg uw reactie toe

  1. Indrukwekkend om je hele verhaal te lezen Lisa, dank voor het delen!! Ik ben zoooooo blij voor jullie dat Benji er is! ❤ En hij mag blij zijn met zulke ouders als jullie, wat een doorzetters!! Heel veel geluk met zn drietjes! X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: