Column 21 – Wintersport

Lieve Laura,

We zitten er middenin. De tijd van de wintersporten. Om je heen gaan veel mensen naar de sneeuw. Ik heb me een aantal jaar afgevraagd of het ook wat voor mij is, wintersport. Nou, volgens mij niet echt. Ik weet dat jij ook niet goed tegen kou kan, Lau, dus ik vermoed dat het ook niet echt iets voor jou is. Klopt dat?

Weet je wat mijn ski ervaring ooit is geweest? Moet je horen:

Skiles
Een aantal jaar geleden (lees: 13 jaar!) ben ik met de vriendengroep op skivakantie geweest. Ik was samen met een vriendin een nerd in skiën, allebei nog nooit gedaan, dus wij gingen samen op skiles. Dat ging op zich best aardig. 4 dagen lang hebben we skiles gehad. De laatste dag van de vakantie zijn we met de groep mee de berg af gegaan. OMG! Ik heb echt doodsangsten uitgestaan. Waarschijnlijk hadden ze er niet goed rekening mee gehouden dat wij het nog niet zo goed konden. Ze hadden namelijk een rode piste gekozen voor de afdaling. De gehele afdaling heeft een vriend van ons mij naar beneden geholpen. Ik durfde het echt niet.

Rechtdoor
Een klein stukje heb ik het zelf geprobeerd. Ik had geleerd zigzaggend naar beneden te gaan, maar door de snelheid lukte mij dat niet goed meer. De bochtjes werden steeds flauwer tot ik uiteindelijk rechtdoor naar beneden ging. Loeihard sjeesde ik naar beneden tot de piste vlak werd. Gillend waarschuwde ik iedereen die in mijn baan stond. Op het vlakke stuk heb ik geprobeerd te remmen en uiteindelijk mezelf maar laten vallen. Het was dat of tegen een schutting aan knallen. Dan maar laten vallen. Wat een kansloze actie!

Nooit meer
Na deze afdaling heb ik besloten dat ik NOOIT meer ga skiën. En dat heb ik tot op de dag van vandaag ook nooit meer gedaan. Mij niet gezien. Voor sommige mensen is dit gewoon niet weggelegd en ik ben daar een van. Daar heb ik me bij neergelegd. Ik vind het prima.
Het leukste aan deze vakantie vond ik het après-skiën. Wat een feest! Daar ben ik beter in dan in het skiën zelf…

Winterberg
Wat wij komende maand wel gaan doen is een lang weekend met de kids naar Winterberg. Daar heb ik wel heel veel zin in. Heel de dag lekker spelen in de sneeuw, sleeën en rondkijken hoe mooi een skigebied eruit ziet.
De kinderen mogen van mij alleen niet op skiles. Ik weet het, het is heel erg van mij, maar ik ben veel te bang dat ze het zó leuk vinden en later echt op skivakantie willen. Dan sta ik daar straks heel de week aan de zijlijn te kijken hoe leuk iedereen de piste af gaat (Pascal snowboard namelijk elk jaar in Oostenrijk). No way… Pascal mag lekker zelf blijven snowboarden met zijn vrienden. Ik ga liever met zijn allen op zonvakantie.
Veeeeeeeeel lekkerder!

Hoe denk jij hierover, Lau? Zou jij het nog wel eens willen proberen te gaan skiën? Jij hebt ook niet echt een goede ski ervaring gehad toch?

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Wintersport, echt super leuk! Lekker hele dag door de sneeuw in de kou skiën. Ik zou er zo 2000 euro voor neertellen…

Nee, natuurlijk zou ik dat niet doen. Ik zou misschien niet eens gaan als ik de vakantie gratis zou krijgen. Of nou ja… bij wijze van spreken dan 😉

Angst
Ik zie me zitten in een gipsvlucht op dag 2 naar huis omdat ik allebei mijn benen heb gebroken. De angst is inmiddels ook te groot geworden denk ik. Je kunt skiën het beste leren als kind denk ik. Hoe ouder je wordt, hoe meer angsten je kent. Of dat werkt in ieder geval bij mij zo. Dus misschien toch niet zo’n gek idee om Thijs & Isabel op skiles te zetten 🙂

Herinnering
Mijn enige ski-herinnering is ook geen beste… Ik ging met mijn toenmalige vriendje en zijn familie op skivakantie. Zij konden het allemaal heel goed, ik moest het nog leren. Maar we kwamen aan op zondag en op maandag begonnen de skilessen. Maar ik dacht, hoe moeilijk kan het zijn, dus ik ging op zondag ook vast mee de berg op. Toen was ik nog stoer…  Maar je raadt het al, ik ging naar beneden voor het eerst en ik kon niet remmen. Ik hoorde nog wel op de achtergrond ‘bochtjes maken’, maar het was al te laat.

Ziekenhuis
Uiteindelijk ben ik naar beneden gekomen, geen idee hoe eigenlijk, maar ik kon mijn duim niet goed meer bewegen. Dus wij naar het ziekenhuis is Oostenrijk en daar zagen ze dat het niet goed was. Dus ik kwam in het gips terug en heb de rest van de week toegekeken. Dus sindsdien ook een trauma ja…

Zomervakantie
Nu is Evert ook niet echt een ski-type en Tijn ook niet, zie ik nu al. Milou daarentegen gaat waarschijnlijk head first van de berg af, maar gelukkig is zij pas 2 en heeft ze nog niet veel in te brengen 😉 Dus voorlopig houden wij het ook bij zonvakanties en laten we ook dit jaar weer de wintersport aan ons voorbij schieten.

Liefs
Laura


Iedere maandag verschijnt er een column over wat ons op dat moment bezighoudt.

Lees hier bijvoorbeeld de column van vorige week over ‘gossip‘. Of onze eerste column die we maakten voor de site.

 

6 gedachten over “Column 21 – Wintersport

Voeg uw reactie toe

  1. Marija en Laura, juist leuk voor jullie. Jullie zijn allebei schaatsgek, ik zie jullie nog over de ijsbaan van de Uithof vliegen. Ik kan zelf ook niet skien, want ik heb dezelfde ervaring als die van Marija meegemaakt in Gerlos ( HEEL LANG GELEDEN ) maar het leuke is juist, eerst vallen en alsmaar koud hebben en dan aan de High-Wine , want volgens mij zijn jullie daar goed in. Marija en Laura, ga door met deze mooie/leuke verhalen. Ik vind ze leuk.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: