Monstersapje

Regelmatig maak ik een groene smoothie thuis. Het is superlekker, gezond, voedzaam en snel te maken. Meestal maak ik het met mijn kinderen. Zij vinden het leuk om in de keuken te helpen en vinden groene smoothies heerlijk. Of eigenlijk monstersapjes, want zo noemen we het hier.

Helpen
Ik laat de kinderen altijd helpen met alles in de blender te stoppen. Dan vinden ze het veel leuker om het daarna ook op te drinken. En ze weten ook wat erin zit. Laatst liep ik met mijn kinderen in de supermarkt en daar zagen ze andijvie in de koeling liggen. Roepen ze allebei (en ook niet al te zachtjes, want mijn kinderen kunnen nogal luidruchtig zijn…. haha!): “Maaaaaaam! Ik zie andijvie! Zullen we dat kopen?” Een vrouw die naast mij liep viel zowat achterover. Haar kinderen hadden dat nog nóóit gezegd. Ze vroeg zich af wat ik in godsnaam doe waardoor mijn kinderen hierom vroegen.

Variëren
Het leuke aan groene smoothies is dat je er alles in kan stoppen wat je lekker vindt. Je kan er zelf ook heel goed mee experimenteren. Voeg eens iets anders toe aan je standaard recept, waardoor je sapje ineens een heel andere twist krijgt (zoals een stukje gember, een halve avocado of chiazaadjes)

Mijn favoriet:
– spinazie of andijvie (driekwart blender vol)
– 2 sinaasappels
– 1 banaan
– 2 grote glazen water

Stop al deze ingrediënten in een blender, zet de blender op de hoogste stand en vergeet de deksel er niet op te doen (ik kan je uit ervaring vertellen dat het niet helemaal goed gaat als je dat vergeet, haha!). Laat de blender een poosje draaien totdat alle blaadjes van de groente goed fijn gemalen zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuutjes, ligt eraan hoe sterk je blender is.

Nu kan je het monstersapje over de glazen verdelen en kijken wie er de groenste snor van krijgt.

Maak jij wel eens dit soort sapjes met je kind(eren)? Nog tips? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Dan kan je anderen (en ons) misschien wel op goede ideeën brengen.


Heb je ons andere recept met spinazie ook al gelezen? Daarin staat o.a. waarom spinazie zo goed voor je is.

We posten regelmatig lekkere recepten of hapjes op deze site. Je kunt ze hier terugvinden.

 

16 gedachten over “Monstersapje

Voeg uw reactie toe

  1. Ik denk dat als ik een groen sapje bij de oudste voor zijn neus zet, hij het meteen bij zich vandaan schuift. Aan de andere kant vindt hij het wel leuk om in de keuken te helpen. Ik ga dus binnenkort maar eens zo’n ‘Monstersapje’ met hem maken en kijken wat hij ervan vindt!

    Liked by 1 persoon

  2. Wat grappig! Helaas heb ik geen blender, maar alleen een staafmixer. Daar kan je niet heel veel mee. Smoothies maak ik eerlijk gezegd nooit, maar ik vind het wel lekker als ik het in een cafeetje drink trouwens. Heel soms koop ik zo’n mixje van AH, maar een keer per jaar is veel. Klinkt lekker en fantastisch dat de kinderen het lekker vinden.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: