Column 20 – Gossip

Lieve Marija,

Als er 1 industrie het goed doet in de media, is het wel de roddelindustrie. Vroeger als klein kind lagen er bij mijn oma thuis altijd bladen zoals de story en de privé en er zijn veel dingen veranderd sinds die tijd, maar die bladen zijn er nog steeds. Het zijn er alleen maar meer geworden.

Roddels
Blijkbaar vinden wij het allemaal reuze interessant om te weten hoe het met het liefdesleven van Sylvie gaat en of Max Verstappen nou een vriendin heeft of niet. En ik snap het ook wel… het is vaak natuurlijk een soort soap waar je in terecht komt en het leidt je even af van het echte leven. Zelf houd ik de roddels niet altijd bij, maar reality series daarentegen, ik kan er echt in opgaan..

Samantha de Jong – Barbie
Ik vind het zelf soms ook echt even heerlijk om te ontsnappen aan de echte wereld en in een ‘soap’ te belanden. Alleen het erge is, het is voor die mensen die meedoen aan reality series, vaak het echte leven. En kijk nou naar Samantha (Barbie), ik vind dit echt in en in triest wat er nu met haar is gebeurd. En dat allemaal voor de kijkcijfers. Ik vind het vreselijk om te zien dat die vrouw is uitgebuit en neergezet is als een bepaald personage en nu uiteindelijk in een inrichting zit. Een alleenstaande moeder van 2 kindjes. Zit nu in een inrichting te herstellen van de puinhoop in haar hoofd.

Extreem
Natuurlijk is dit een extreem geval, maar ik vind wel dat een televisiezender als RTL hier een bepaalde verantwoordelijkheid in heeft te nemen. Ze doen alles voor de kijkcijfers en weten precies welke mensen ze hiervoor moeten gebruiken. Of misbruiken in dit geval. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren en ik mag hopen dat ze nu de hulp en steun krijgt van RTL.

Reality series
De reality series zijn niet aan te slepen. Het 80ste seizoen van Temptation Island gaat bijvoorbeeld bijna van start. We weten nu al dat de meeste relaties uitgaan na dit programma omdat er vreemd wordt gegaan bij het leven, maar toch blijven we ernaar kijken. Kunnen we de volgende dag weer lekker over kletsen op het werk. Spanning en sensatie.

Nu weet ik dat jij helemaal niet zo in de roddel industrie zit en ook helemaal niet veel reality programma’s kijkt. Of toch wel een beetje? Zullen we anders samen een keer Temptation Island kijken? Kunnen we er weer een nieuwe blog over schrijven 😉

Liefs
Laura


 

Lieve Laura,

Roddels, roddels, roddels. Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet. Ik moet zeggen dat ik in het begin ‘O o, Cherso’ nog wel grappig vond. En de eerste serie van Barbie en Michael heb ik met open mond zitten bekijken. Is dit ècht? Leven mensen zo? Het is echt een ver van mijn bed-show. Misschien daarom juist zo interessant om naar te kijken.

Genoeg
Er komt dan een moment dat ik er genoeg van heb en er niet meer naar wil kijken. Het nieuwe is eraf en het is steeds meer van hetzelfde. Dan heb je mij niet meer. Al een hele poos keek ik dus niet meer naar Barbies life op tv. Ik vind het zonde van mijn tijd, ik heb wel wat beters te doen.

Temptation Island
Temptation Island is iets wat ik echt nooit kijk. Waarom zou ik kijken naar mensen die hun relatie vergallen en de frustratie zien van die mensen als hun partner met een ander van bil gaat. Dat vind ik dus helemáál zonde van mijn tijd!
Maar Lautje, ik ben de rotste niet. Ik ga graag op je aanbod in om samen eens Temptation Island te kijken. Misschien kan jij mij laten zien wat er dan zo leuk aan is. Haha!

Netflix
Een aantal weken geleden ging onze column over series kijken. Ik zit niet op Netflix, dus kan die series ook niet kijken. Tenminste, tot gister. Want het moment is daar dat ik óók een Netflix account heb aangemaakt. Ja ja, je leest het goed. Ik kan nu ook series kijken. Ik ga al jouw aanbevelingen uit de column kijken. Bij mij komen dit soort dingen dus veel later binnen. Heel Nederland Netflixt en ik hobbel er een jaar later achteraan. Haha!

En dat zal ook wel zo zijn met Temptation Island. Misschien vind ik het over een poosje ook leuk om naar te kijken. Nu in ieder geval niet. Ik ga eerst eens even Netflixen 🙂 .

Liefs,
Marija


Iedere maandag verschijnt een nieuwe column.

Lees hier onze eerste column – spannend. Of de column van vorige week over de nationale voorleesdagen.

2 gedachten over “Column 20 – Gossip

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: