Gastblog – 9 jaar lang proberen zwanger te worden – deel 1

Vandaag een gastblog van Lisa. Elf jaar geleden is zij geëmigreerd naar Australië. Door haar ziekte endometriose zou ze heel moeilijk zwanger kunnen worden. Voor onze site doet ze haar verhaal. En wát voor een verhaal! Lees haar blog en raak geïnspireerd door de kracht en doorzettingsvermogen die Lisa bezit. 

Australië
Ik woon al bijna 11 jaar in Australie. Ik kwam hier terecht vanwege een toenmalig vriendje die ik tijdens een reis door Azië tegen kwam. Dat vriendje was snel weer uit beeld, maar mijn liefde voor Australie was zo groot dat ik er na een jaar nog niet klaar mee was. Een van de redenen daarvoor was zeker ook dat ik ondertussen Lawrence was tegen gekomen. We zijn ondertussen alweer 6 jaar heel gelukkig getrouwd.

Het leven in Aussie bevalt me heel erg goed. Het weer is er zoveel beter dan in Nederland. Zelfs in de winter is de lucht blauw. Die grijzige grauwheid komt hier echt bijna niet voor. Het leven speelt zich veel meer buiten af. Naar het strand met azuurblauw water om te snorkelen, hiken in de bergen, picknicken in het national park…

Kinderwens  
Lawrence en ik waren nog niet eens een jaar samen toen we er al over in gesprek waren. We wilden beide graag kinderen en ik wist dat het moeilijker voor me zou zijn omdat ik endometriose had. Om die reden wilden we er niet te lang mee wachten, maar ik had geen idee wat ons te wachten stond!

Trajecten
We hebben het eerst een jaar natuurlijk geprobeerd. Omdat ik gestopt was met de pil groeide mijn endo heel erg snel. Ik ben een aantal keer in het ziekenhuis opgenomen vanwege ondraaglijke pijn in mijn buik. Uiteindelijk ben ik er 5 keer aan geopereerd.

Na een jaar zelf geprobeerd te hebben en na de eerste operatie zijn we begonnen met IVF.  Nadat de eerste drie cyclussen mislukte en de endometriose ondertussen in sneltrein vaart doorgroeide, ben ik aan hormoonremmers gegaan. Hierdoor kwam ik kunstmatig in de overgang. Op deze manier probeerde ze de endo te stoppen voordat ik weer een nieuwe cyclus zou beginnen. Helaas werkte ook dit niet, en werd ik weer geopereerd. Dit ritueel heeft zich een aantal jaar herhaald: operatie, paar keer IVF, pijn… operatie etc.

Eitjes
Uiteindelijk werd het duidelijk dat ik met mijn eigen eitjes niet zou lukken en had ik het geluk dat ik iemand in mijn omgeving had die haar eitjes aan mij wilde doneren. Dit was een heel lang en moeilijk proces met veel medische testen, verplichte therapie en een IVF cyclus voor mijn donor.

Ziek
Terwijl mijn donor door de IVF cyclus ging, was ik ondertussen doodziek geworden door de laatste operatie. Het buisje tussen mijn nier en blaas was gaan lekken en de urine kwam dus direct in mijn buik terecht. Hier kwamen ze pas na 10 dagen achter, en ik was ondertussen enorm ziek geworden en heb ruim twee weken in het ziekenhuis gelegen en vervolgens nog 6 weken thuis moeten revalideren van een heel zware operatie.

Miskraam
De bevruchte embryos van mijn donor waren ondertussen ingevroren en een paar maanden later konden we het alsnog proberen. De eerste keer was ik gelijk zwanger! Alle ellende en verdriet was vergeten en het was het zo waard geweest…. Helaas wat het geluk van korte duur, want met 8 weken kreeg ik een miskraam. Dit zelfde scenario herhaalde zich met andere eitjes, en uiteindelijk hebben we besloten er niet mee door te gaan en de embryo’s te laten vernietigen.
We waren ondertussen begonnen met een adoptie procedure om een kindje binnen Australië te kunnen adopteren.


Dit was deel 1 van het heftige verhaal van Lisa. Volgende week plaatsen we deel 2. Dan kan je lezen of het Lisa toch gelukt is zwanger te raken. 


Heb jij ook een bijzonder levensverhaal? Wil jij dat delen met anderen, omdat je er anderen bijvoorbeeld mee kan helpen? Neem contact met ons op en we kijken wat we voor je kunnen doen. Het mag ook altijd anoniem, zodat mensen in je omgeving niet weten dat het om jou gaat. Schroom niet en mail! contact@fitfunfab.nl

Lees hier onze andere gastblogs. Bijvoorbeeld van Tessa over het slaapprobleem van haar dochter. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: