Gastblog – Een dag van een pleegvader

Vandaag hebben we een gastblog van Ricardo. Ja ja, ook mannen lezen dus onze blogs. Ricardo en zijn vrouw hebben een groot hart, zij hebben de zorg voor twee pleegkinderen. Hieronder vertelt hij hoe dat destijds gegaan is en hoe een dag uit hun leven eruit ziet. 

Hoe ziet een dag van een pleegouder er nou uit? Is dat heel anders dan een ‘gewone’ ouder of niet? Laat ik bij het begin beginnen, wel zo handig.

Gezin
Ik ben Ricardo (31) en samen met mijn vrouw Hanneke (37) hebben wij 2 pleegkinderen Jacob (3) en David (2). En hoewel ze biologisch gezien geen broers zijn gedragen ze zich wel zo. De ene keer kunnen ze lief met elkaar spelen, de andere keer gunnen ze elkaar niks. Dus in dat opzicht is er weinig verschil met een ‘gewoon’ gezin.

Pleegouder
In 2014 zijn wij pleegouders geworden. Dit is niet iets waar we bewust voor hadden gekozen. Wij zijn er voor gevraagd. Een bevriend stel konden door omstandigheden op dat moment niet voor hun kind zorgen. Ze wilden niet dat Jacob in een vreemd gezin kwam te wonen en daarom hadden ze aan ons gevraagd of wij de pleegouders van Jacob wilden worden. Wij hebben niet lang na hoeven te denken en zeiden al snel ja. Twee maanden later kwam hij bij ons wonen.

Peuters
Na een jaar hadden wij het idee dat wij nog wel een plek hadden voor nog een kind. Wij hebben de ruimte, de tijd en de liefde, dus waarom eigenlijk niet? Na een screening en verschillende cursusavonden konden we nu ook onbekende kinderen een thuis bieden. In 2016 is David bij ons komen wonen en nu hebben we dus 2 drukke peutertjes in huis.

Ontwikkeling
Beide kids gaan 2 ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal. Dit doen we omdat we denken dat dit de jongens kan helpen met hun ontwikkeling. Daarnaast proberen we zo min mogelijk opvang te regelen. Hanneke en ik werken allebei parttime, zodat we ook samen voor de kids kunnen zorgen.

Hoe ziet zo’n dag er uit?
Dit is bij ons een ‘standaard’ dinsdag.

07.00-12.00
Hanneke is naar haar werk en ik ben thuis. Ik doe wat huishoudelijke taken en zorg voor de kids.

12.00-12.30
Hanneke komt thuis. We eten samen en ze verteld hoe haar ochtend was en ik vertel hoe het thuis gegaan is.

12.30-15.00
Ik ga naar mijn werk. Hanneke gaat met de kids naar buiten. Even naar de speeltuin of een stuk lopen met de hond. Dan gaan de kids even thuis zelf spelen, zodat Hanneke de rest van het huishouden kan doen.

15.30-18.30
Het is vandaag bezoekdag voor David. 1 keer per drie weken gaat hij op bezoek bij zijn biologische ouders.

Ik ben klaar met werken. Hanneke gaat met David naar het bezoek, terwijl ik met Jacob thuis blijf. Jacob gaat voor de zoveelste keer Barbapapa kijken terwijl ik ga koken, daarna gaan Jacob en ik samen eten (David eet bij zijn ouders en Hanneke eet later)

19.30-21.00
David en Hanneke komen thuis, ik neem David over (die is in de auto in slaap gevallen). Nadat ik hem naar bed heb gebracht maak ik mijn sporttas klaar. Hanneke brengt Jacob naar bed. Hanneke gaat eten en ik ga een uurtje zumba’en (ja ook mannen doen aan zumba).

21.00-23.00
Na het sporten plof ik op de bank. Hanneke en ik vertellen hoe onze dag was en kijken even samen tv.

23.00
Tijd om naar bed te gaan.

Is dit anders dan een ‘normaal’ gezin? Of zijn er weinig verschillen? Ik weet het niet.
Oordeel zelf maar.

Liefs,
Ricardo

 


Bedankt Ricardo voor je openhartige verhaal. Jullie hebben ons een mooi kijkje in jullie leven gegeven. Om privacy redenen zijn de namen van de kinderen fictief.


Wij vinden het leuk om ruimte op onze website te maken voor verhalen van anderen. Delen maakt gelukkig. Misschien heb jij ook wel een verhaal die je wilt delen? Mail ons hierover naar contact@fitfunfab.nl   . Lees ook eens de andere gastblogs die we al eerder hebben geplaatst. Dit zijn ook mooie, inspirerende verhalen. Bijvoorbeeld het dappere verhaal van Ilse over haar bekkenprobleem na de bevalling. Of het verhaal van Evelien hoe haar dochter grotendeels alleen opvoedt en toch van haar hobby haar beroep heeft weten te maken. Of van lieve Krijna die met haar coaching veel vrouwen (en mannen) al heeft geholpen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: