Column 18 – Blue Monday

Lieve Marija,

Het is vandaag Blue Monday, ook wel deprimaandag genoemd. Deze maandag is uitgeroepen tot meest deprimerende dag van het jaar. Lekker dan in het begin van het jaar. Waarom vraag je je dan af? Om het volgende:
De meeste goede voornemens zijn mislukt, de vakanties lijken nog ver weg en de dagen zijn nog donker. Tel erbij op dat de maandag sowieso al niet de meeste favoriete dag is van de meeste mensen en daarom is vandaag dus Blue Monday.

Januari
Nu ben ik niet echt een maandag fan, maar om nu gelijk depressief te worden, is weer het andere uiterste. Ik weet dat januari ook voor veel mensen geen leuke maand is, maar voor mij geldt dat eigenlijk niet. Natuurlijk kijk ik ook uit naar de zomer en het lekkere weer, maar ik heb weer zulke leuke dingen gepland in januari. Dat is ook gelijk een tip van mij. Plan super veel leuke gezellige uitjes en afspraken in januari, dan vliegt de maand voorbij!

Verjaardag
Nu is Evert (mijn man) jarig in januari, dat is sowieso feest! Een lief klein vriendinnetje is jarig, ik heb gezellige vriendinnen avondjes staan en er staat weer een AA date! Ook een bezoek aan de Hoftrammm staat nog op het programma en nog andere familie uitjes. Dat is toch een maand om naar uit te kijken?

Tips
Mijn belangrijkste tip heb ik dus al genoemd, veel gezellig dingen planning in januari, zo maak je van iedere maand een feest! Heb jij verder nog tips Marij? Ik weet dat het voor jou misschien extra bikkelen is omdat je precies een jaar geleden in het heerlijke Nieuw Zeeland zat, maar gelukkig ben jij ook niet het type om een beetje neerslachtig te zijn doordat het nog geen zomer is. Jij ademt positiviteit! Dus we hangen aan je lippen!

Liefs
Laura


Lieve Laura,

Wat een lief compliment van jou: ik adem positiviteit. Ik probeer inderdaad positief te zijn, omdat dat een gunstige uitwerking op je humeur heeft. En als jij vrolijk bent, kan je dat overbrengen op anderen. Ik zeg win-win! Vaak merk ik ook dat als ik vrolijk ben, ik meer energie heb en dus minder vatbaar ben voor stress. Nou weet je waarschijnlijk wel dat stress ‘my middlename’ is en ik er heel vatbaar voor ben. Jemig wat baal ik soms van mezelf dat ik weer in de stress schiet. Waarom kan ik nou niet gewoon altijd relaxt zijn?

Mindfulnesstraining
Gelukkig ben ik vorige week aan de mindfulnesstraining begonnen (hierover ging de column van vorige week), waarvan ik hoop dat het me meer rust gaat brengen. Ja, ik ga vaak naar yoga en doe daar ook meditaties, maar om die rust van de yoga thuis vast te houden vind ik lastig.

Leuke dingen doen
Maar om even terug te komen op je vraag hoe ik januari leuk houd. Ik doe eigenlijk hetzelfde als jij. Ik heb januari volgestopt met zoveel leuke dingen dat ik overal erg naar uitkijk. Ik heb zin in alles wat nog gaat komen en dat geeft mij energie. Maar het blijft niet alleen bij januari. Ik heb het ook nog doorgetrokken naar heel februari. Zo heb ik 2 leuke maanden om naar uit te kijken.

Mooie plannen
Zo ga ik met mijn familie een dagje naar de Winterefteling, hebben we zoals jij al zei een AA date, gaan we met vrienden en kids nog een middagje bowlen, hebben we verschillende feestjes en ga ik met mijn gezin naar Winterberg. Lekker vooruitzicht toch?

Positiviteit

Vorig jaar vertelde ik nog in een yogales aan iemand dat ik januari en februari altijd zulke vervelende maanden vind. Dat vond zij niet zo, want de kortste dag is al geweest, de dagen worden weer langer, de vogels gaan voorzichtig weer fluiten en we gaan weer naar het voorjaar toe. Die positiviteit ben ik over gaan nemen, want zo in het leven staan is veel fijner.

Kom maar op met die Blue Monday.
Ik laat me niet omver blazen.

Liefs,
Marija

 

 

 


 

Iedere maandag komt er een column online met verschillende onderwerpen die ons bezighouden. Dit kan iets actueels zijn of gewoon iets wat we leuk vinden om over te schrijven. Zie hieronder de columns tot nu toe.
column 1 – spannend

column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd
column 8 – verrassing
column 9 – series
column 10 – sinterklaas
column11 – surprises
column 12 – pakjesavond
column 13 – staking
column 14 – kerstvoorbereidingen
column 15 – jaaroverzicht
column 16 – happy New Year!
column 17 – mindfull – Hoe dan?

Een gedachte over “Column 18 – Blue Monday

Voeg uw reactie toe

  1. Ben het helemaal met jullie eens gewoon leuke dingen doen en als het even niet leuk is dan denken aan de mooie dingen van het leven die wel de moeite waard zijn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: