Mindful? Hoe dan! – Column 17

Lieve Laura,
Vandaag ga ik starten met mijn mindfulness training. Jeetje, wat ben ik benieuwd hoe dat eraan toe gaat en wat we gaan doen. Ik denk dat dit een heel goede start is van 2018. Hoe mindful ben ik eigenlijk?

mindfulMindfulness Based Emotional Intelligence

Een poosje geleden hebben wij een aanbod gekregen van Janneke Krijgsman om aan deze training mee te doen. Zij geeft al een aantal jaar yoga en heeft de opleiding Mindfulness Based Emotional Intelligence afgerond. Ze gaat nu zelf deze training geven.

Mindful leven

Zelf probeer ik ook regelmatig eraan te denken mindful te leven. Ik probeer vaker van het moment te genieten (ja, zelfs als ik in mijn autootje om 7 uur ’s ochtends naar mijn werk rijd) en bewust momenten mee te maken. Of als ik door de mooie duinen hier langs het strand fiets. Wat wonen we toch in een prachtig deel van Nederland. Maar ik probeer nog het meest te genieten van alle momenten met mijn gezin. De kinderen zijn nu nog zo klein en schattig. Ik wil echt niet dat ik later spijt heb dat ik te weinig van deze tijd genoten heb. Wat jij, Lau?

mindful

Lezen

Een paar jaar geleden heb ik een boek van Deepak Chopra gelezen (De 7 spirituele wetten van succes). Hierin staan een heleboel goed toepasbare wijsheden in. Deze heb ik voor mezelf opgeschreven en zo nu en dan lees ik dit weer even door. Hier komen er een aantal, om even een idee te krijgen:
* Oordeel niet, hierdoor schep je stilte in jezelf.
*Je oogst wat je zaait. Wil je geluk oogsten, leer dan de zaden van geluk te zaaien.
* Ga mee met de energie van de natuur. Wees flexibel als een rietstengel: buig mee met de wind en kom weer overeind.
* Sta open voor alle standpunten, zo ga je mee in de stroom en de wensen van de natuur.
Ik heb nog veel meer van dit soort wijsheden voor mezelf opgeschreven, maar dan zou deze column veel te zweverig worden πŸ™‚

mindfulRennen

Ik heb voor mezelf gekeken hoe ik al deze wijsheden in mijn dagelijks leven toe kan passen. Ik kan je vertellen, dat valt nog niet mee. De wereld om je heen gaat zo snel! Soms heb ik het gevoel te moeten rennen om alles maar een beetje bij te kunnen houden. In die marathon vergeet je dan toch gewoon bewust te ademen en te genieten van wat je aan het doen bent? Het is zΓ³ belangrijk dat je af en toe even stil staat en om je heen kijkt wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt.

mindfulIk ben blij dat ik de komende tijd weer aan mezelf mag werken en ik ga leren hoe ik nou echt mindful kan leven.

Ik weet dat jij ook aan yoga doet, Lau. Probeer jij ook de ademhalingsoefeningen en andere dingen die je oppakt in de les in het dagelijks leven toe te passen? Lukt jou dat? Ik vind het nog verdomd lastig.

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Echt zo tof dat je die training gaat volgen! Ik ben echt mega benieuwd hoe je het ervaart en wat je eruit meeneemt in je dagelijkse leven. Ik heb al van anderen mensen positieve ervaringen gelezen die de training hebben gevolgd, dus dat belooft veel goeds.

Ik denk dat iedereen wel wat mindfulness kan gebruiken, want het is zoals je zegt. Het leven gaat echt als een trein aan je voorbij en soms moet je even wat gas terugnemen om van afstandje te kunnen kijken naar al het moois wat om je heen gebeurt.

Bewust genieten

mindfulIk probeer ook steeds meer bewust te genieten van het moment waarin je zit. Dus ook op vakantie bijvoorbeeld. Soms even bewust opnemen wat er om je heen gebeurt en ernaar kijken. En vooral dus ook bezig zijn met het nu en niet met de afspraak die je volgende week hebt. Ik heb iemand in mijn familie die dit echt goed kan. Zij heeft dan bijvoorbeeld een spannende training in het buitenland en dan vraag ik een paar dagen ervoor aan haar of ze zenuwachtig is of dat ze nog veel moet regelen en dan is haar antwoord: Ooh dat weet ik niet hoor, daar maak ik me nog niet druk om want dat is pas over een paar dagen. Vind ik zo knap! Ik zou er al een week wakker van liggen waarschijnlijk.

Yoga

mindful Ik doe inderdaad ook regelmatig aan yoga. Soms denk ik weleens dat ik dit vaker wil doen, maar ik kan dan gewoon even de tijd niet vinden. Maar een yoga les van 1,5 uur maakt echt zo je hoofd leeg. Anderhalf uur tijd voor jezelf, je lichaam en je gedachtes en je kan er weer tegenaan! Maar je vraag of ik dit in het dagelijks leven ook genoeg toepas…. nee, veel te weinig.

Ik wens je heel veel plezier, succes en ontspanning toe vanavond en de avonden daarna. Ben zo benieuwd hoe je mindful je al bent en hoe mindful je wordt!

Liefs,
Laura

 

Iedere maandag komt er een column online met verschillende onderwerpen die ons bezighouden. Dit kan iets actueels zijn of gewoon iets wat we leuk vinden om over te schrijven. Zie hieronder de columns tot nu toe.
column 1 – spannend

column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd
column 8 – verrassing
column 9 – series
column 10 – sinterklaas
column11 – surprises
column 12 – pakjesavond
column 13 – staking
column 14 – kerstvoorbereidingen
column 15 – jaaroverzicht
column 16 – Happy New Year!

 

2 gedachten over “Mindful? Hoe dan! – Column 17

Voeg uw reactie toe

    1. Het was heel leerzaam. En fijn. En rustig. Eigenlijk alles wat ik zoek. Over een paar weken blog ik wat ik tot dan toe geleerd heb en wat het mij gebracht heeft. Ik hoop je dan meer te kunnen vertellen en anderen te inspireren het ook te gaan doen. Want dat het goed voor je is, is een feit.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: