Musical On Your Feet!

Onlangs ben ik (Marija) met onze vriendin Lies, de mystery guest uit de Antwerpenvlog ;), naar de musical On Your Feet! geweest. Het gaat over het leven van Gloria en Emilio Estefan. Zij zijn zelf de producers van deze Broadway hitmusical. Hieronder staat een stukje over haar, overgenomen van de site van de musical:

Met zeven Grammy Awards en meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd, is
Gloria Estefan de meest succesvolle Latin cross-over artiest in de geschiedenis van de popmuziek. Gloria heeft 38 nummer #1 hits in de Billboard charts op haar naam staan en heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen in haar indrukwekkende carrière. Zo heeft ze een ster op de Hollywood Walk of Fame en is ze opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.

Hoe was het?
Dat vraag je je nu natuurlijk af. Nou, wij vonden het FAN-TAS-TISCH! De muziek, de ambiance, de dansers, de zang, echt zo gaaf! Ze brengen je echt even naar Cuba. We kwamen soms echt ogen tekort. Er staan dan zoveel dansers op het podium lekker met elkaar te dansen Je wilt iedereen bekijken, maar dat lukt niet. Ik kreeg tijdens de musical mijn voorkeur en bekeek dan voornamelijk nog die spelers en dansers.

 

Verhaallijn
In het begin waren we even de draad van het verhaal kwijt, omdat je op verschillende plekken dezelfde gezichten ziet. Later kwamen we erachter dat de cast niet zo groot is en de spelers meerdere rollen vertolken. Ik moet ook zeggen dat ik vantevoren dacht dat de verhaallijn niet heel boeiend zou zijn (dat het meer om zang en dans zou gaan), maar dat was dus niet zo. Ook het verhaal is leuk.

Salsa
Nou moet ik er ook wel even bijzeggen dat ik héél erg van salsamuziek houd. Zelf heb ik een aantal jaar salsa gedanst en dat was heerlijk. Van de muziek word je al vrolijk en als de salsadans dan ook nog goed gaat, klopt het hele plaatje. Ik kan ook uren naar salsadansende mensen kijken.  Onlangs heb ik, na 10 jaar (!) weer eens een salsa avondje gehad en ik kon het zowaar nog. Volgens mij is het als fietsen: eens geleerd, blijft geleerd. Wat een heerlijke avond was dat weer. Zeker na het kijken van deze musical heb ik heel veel zin om binnenkort weer eens te gaan dansen.

Minpuntje
Ja, ik heb ook een minpuntje. Ik vond de hoofdrolspelers niet zo supergoed salsadansen. Daar waren de achtergrond spelers en -dansers veel beter in. Nou weet ik uit ervaring dat je dat ook niet 1-2-3 leert. Salsa lijkt makkelijker dan dat het in werkelijkheid is.
Maar ja, ze konden wel heel erg mooi zingen. Dat is voor een hoofdrol in deze hitmusical toch best belangrijk. Het dansen laten ze dan maar aan de rest over.

Eindcijfer
Ik geef deze musical een 9.
Lies en ik vonden het geweldig om een avondje in zomerse sferen te zijn. Als jij ook nog naar On Your Feet! gaat, heel veel plezier. Geniet van alles wat je ziet en hoort en bedenk je maar dat ik jaloers op je ben. Ik zou zo nog een keer gaan, zó leuk vond ik het.

 


Ben jij ook al naar On Your Feet! geweest? En vond je ‘m net zo leuk als ik? Of had je wat meer minpuntjes te noemen. Laat het hieronder weten in een reactie. Dat is een leuke aanvulling voor de lezers. Doen!

En heb je onze andere reviews al gelezen? We schrijven regelmatig over onze bevindingen van een restaurantje waar we geweest zijn of een leuke activiteit.

2 gedachten over “Musical On Your Feet!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: