Column 16 – Happy New Year

Lieve Marija,

Happy New Year! Het is natuurlijk een beetje dubbel om dit nu zo tegen je te zeggen, want wij waren om 12 uur vannacht bij elkaar, maar toch leuk om onze eerste column in het nieuwe jaar zo te beginnen. 2018! Ik moet er nog even aan wennen hoor… ik kan me nog zo goed herinneren (oma vertelt) dat het het jaar 2000 werd. We waren toen 20 en het was natuurlijk groot feest! Een echte Millennium viering. Wij hebben het meegemaakt!

Voornemens
En zo begint ieder jaar voor de meeste mensen met goede voornemens. En ik heb er ook altijd wel een paar. En dan is de hamvraag, hoe lang hou je deze voornemens vol? Maar ik moet zeggen dat ik voor 2018 eigenlijk niet super veel goede voornemens heb. Natuurlijk heb ik wel een paar van die ‘oppervlakkige’ dingetjes zoals: een paar kilootjes afvallen, of meer sporten, geen wijntjes meer drinken (geintje natuurlijk 🤣), maar eigenlijk wil ik verder dat het komend jaar weer wordt zoals dit jaar. 

Stabiel
Dat klinkt natuurlijk gek, maar ik moet zeggen dat wij dit jaar echt een heel fijn jaar hebben gehad. En soms moet je niet altijd meer willen. Tevreden zijn met wat je hebt is namelijk ook een hele goede eigenschap en daar wil ik wel wat meer van hebben 🙂 Dus dat is vooral mijn goede voornemen. Genieten van het leven en tevreden zijn met je eigen leven.

Dromen
Dat neemt natuurlijk niet weg dat je wel af en toe lekker mag wegdromen. Natuurlijk heb ik doelen voor komend jaar voor ons gezin. We willen bijvoorbeeld ons huis verbouwen, dus dat is een mooi doel voor dit jaar. En privé wil ik natuurlijk verder met deze blog. We zijn nu 3 maanden bezig en we worden hier heel blij van!

Fit Fun Fab
Binnenkort gaan we bij elkaar zitten en een leuke brainstorm houden over onze blog. Wat willen er ermee doen, hoe willen we het gaan uitbouwen etc. Super veel zin in! Want als ik 1 ding super tof vond dit jaar, is dat we dit avontuur samen zijn begonnen en ben ik van plan om ons platform veel groter te maken! En jij?

Liefs Laura


Lieve Laura,

Happy New Year! Maar dat hadden we vannacht ook al meerdere malen tegen elkaar gezegd, haha! Wat een goede grap van jou dat je geen wijntjes meer gaat drinken. Haha! Dat is natuurlijk geen optie…

Oud en Nieuw
Wat fijn dat we met oud en nieuw altijd met zijn allen in een groot huis zitten! Vroeger gingen we inderdaad vaak naar een feest. Dan gingen we pas om 1.00 uur de deur uit en kwamen we rond een uurtje of 7 pas weer thuis. OMG, ik moet er niet meer aan denken! Zo gezellig bij elkaar in een huis is voor nu precies goed (hier dus nog een oma…).

Goede voornemens
Elk jaar hoor ik mensen over goede voornemens. Ik moet zeggen dat ik daar eigenlijk niet zo druk aan doe. Gezond eten en sporten doe ik al. Afvallen hoeft niet echt. We doen genoeg leuke dingen met elkaar en ik probeer van alles bewust te genieten. Eigenlijk ben ik al best content met hoe het nu gaat (#lovemylife een hashtag om van te kotsen, haha!).

Mindfulness
Er zijn wel een aantal dingen die ik komend jaar wil gaan doen. Op 8 januari start ik met een mindfulness training. Dit wordt gegeven door Janneke Krijgsman in een yogastudio in Scheveningen. De training heet voluit Mindfulness Based Emotional Intelligence. Het is een zesweekse training, ik heb er heel veel zin in en ik ben benieuwd wat dit mij gaat brengen. Het schijnt dat er tijdens die training verbindingen in je hersenen worden gelegd die er voorheen nog niet waren. Ik ga halverwege de training een tussenstand bloggen, dus dan kan je lezen wat het me tot dan toe gebracht heeft.

Reiki
Ook heb ik plannen om een reikicursus te gaan doen. Reiki is d.m.v. handoplegging energie doorgeven. Het kan verlichtend of helend werken. Heel handig als je kind pijn heeft, of als ikzelf weer eens hoofdpijn heb. En dat heb ik nogal vaak, dus ik ben benieuwd of het helpt.

Happy
Verder ben ik net als jij, Lau, heel blij met hoe het nu gaat. Ik mag alleen maar hopen dat het komende jaar net zo fijn is als het afgelopen jaar. Iedereen om me heen is gezond en dat wil ik graag zo houden. Dus ik ga voorlopig nog maar even door met yoga, bootcamp en gezond eten. Dat houdt me fit en blij. Kan ik weer happy blogs schrijven voor onze website. Dat maakt me namelijk ook heel blij! Ik hoop echt dat we het komende jaar onze website goed kunnen uitbouwen en zo meer mensen te bereiken. Heb ik stiekem toch een goed voornemen… 😊

Liefs,
Marija


Iedere maandag komt er een column online met verschillende onderwerpen die ons bezighouden. Zie hieronder de columns tot nu toe.
column 1 – spannend

column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd
column 8 – verrassing
column 9 – series
column 10 – sinterklaas
column11 – surprises
column 12 – pakjesavond
column 13 – staking
column 14 – kerstvoorbereidingen
column 15 – jaaroverzicht

Een gedachte over “Column 16 – Happy New Year

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: