Gastblog – Van een huis naar een thuis

Deze week een gastblog van Evelien (moeder van Beau). Zij vertelt hoe het is om te leven met een man die veel van huis weg is. Dan verliest ze ook nog eens haar baan. Hoe zij haar leven weer op de rit heeft gekregen? Lees het in haar blog.

Hoi! Ik ben Evelien, ik ben 36 jaar en moeder van Beau (7 jaar). Ik ben al 12,5 jaar samen met Martijn. Fit Fun Fab geeft mij de ruimte om mijn verhaal te doen. Fijn!

Toen ik Martijn leerde kennen, zat hij al bij Korps Mariniers. Ik dacht toen nog: “Dat is lekker! Hij is dan vaak van huis weg, waardoor ik tijd heb om leuke dingen met m’n vriendinnen te doen.” In het begin van onze relatie was het ook nog goed te behappen, maar na de geboorte van onze dochter vond ik het vrij pittig worden. Het eerste jaar van haar leven was hij in totaal 9 maanden van huis weg, waardoor ik er altijd alleen voor stond. Ik kan je vertellen: dat is niet altijd even leuk.

Ik werkte in die tijd gelukkig wel (ik was manager van een tandartspraktijk), dus had ik zo ook mijn momentjes weg van huis. Ook voor Martijn viel het niet mee om als kersverse vader zoveel van huis te zijn. Hij heeft daarom, toen Beau anderhalf was, zijn baan bij het Korps Mariniers opgezegd en is bij mij in de praktijk komen werken met de bedoeling samen de praktijk over te nemen.

Dat liep even heel anders dan gepland. Na twee jaar werd eerst Martijn de laan uitgestuurd en ik een jaar later. Gelukkig had Martijn al een aanbod van het Korps Mariniers liggen om terug te komen. Dat heeft hij toen ook gedaan, waardoor er gelukkig één probleem opgelost was.

Dat jaar dat ik “thuis” zat vertrok Martijn gelijk in januari voor 3,5 maand naar Noorwegen. Nou daar zat ik dan. Kansloos vond ik het. Je zou denken lekker de tijd voor jezelf te hebben. Beau op school en moeders kan doen wat ze wil. Nou ik vond het vreselijk. Ik had nergens zin in, voelde me totaal nutteloos. Ik herkende mezelf bijna niet meer.

Gelukkig kwam er aan deze ellende redelijk snel een einde en vond ik een nieuwe uitdaging. Heerlijk! Wat was ik daaraan toe. Een goede bekende van mijn ouders (Wiesa) met een eigen styling en adviesbureau zocht iemand aan wie ze tezijnertijd haar zaak aan over kon dragen. En daar was ik, super enthousiast! Zou ik dan van mijn hobby toch m’n werk kunnen gaan maken?

Wiesa Styling eerste huis-17

Ik ben uiteindelijk voor Wiesa gaan werken en samen runnen wij Wiesa Styling in ’s-Gravenzande. Ik werk hier nu full-time en heb het super naar mijn zin. Doordat ik nu veel werk, merk ik dat het soms best lastig kan zijn om thuis alle ballen hoog te houden. De uitdaging die ik soms bij mijzelf thuis heb, trek ik eigenlijk door in mijn werk. Hoe leuk is het om mensen die het zelf thuis maar niet gezellig kunnen krijgen, of er gewoonweg geen tijd voor hebben, te helpen om van hun huis een thuis te maken. Ik haal hier zóveel voldoening uit.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Lukt het je maar niet om een gezellig thuis te creëren? Schroom niet om contact met mij op te nemen (zie link hierboven), want ik kom je met alle liefde helpen.

Liefs,
Evelien

Dank je wel Evelien voor je openhartige verhaal. Ik weet zeker dat mensen, die in een soortgelijk schuitje zitten, hier hoop uithalen. Alles gebeurt met een reden. Dat is niet altijd leuk, maar er komt daarna (bijna) altijd iets beters op je pad. Sta je hiervoor open? Dan komt het je tegemoed.

Heb jij ook een bijzonder levensverhaal en zou je daar wel eens een gastblog over willen schrijven (omdat het bijvoorbeeld anderen kan helpen), mail dan naar contact@fitfunfab.nl. Dan kunnen we samen kijken hoe we jouw verhaal vorm kunnen geven.
Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal en reageren altijd.


We bieden regelmatig gastblog aan op Fit Fun Fab. Klik hier voor onze andere gastblogs. Bijvoorbeeld het verhaal van Ilse over haar bekken’probleem’ na de bevalling en het verhaal van Krijna over haar coachingspraktijk. 

Wil je weten hoe wij van Fit Fun Fab alle ballen hoog proberen te houden? Lees het in onze column.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: