10 redenen om dankbaar voor te zijn

Het is vandaag derde kerstdag. Dat is natuurlijk niet een echte kerstdag, maar ik vier hem gewoon. Ik hoef dan niet abrupt afscheid te nemen van de kerst, we vieren gewoon nog even door. Wij gaan vanavond borrelen bij lieve vrienden om de kerst dus gezellig af te sluiten. Omdat het nog steeds december is en weer woensdag, vandaag een persoonlijk lijstje op de blog.

Terugkijken
Met kerst kijk je altijd even terug op het afgelopen jaar. Dat hebben we gedaan in de column van maandag. Maar ik sta ook altijd even stil bij alles waar ik dankbaar voor ben. Want dat doen we soms toch echt te weinig. We gaan maar door en soms is het even fijn om een momentje van bezinning te hebben. Dus daarom bedenk ik met kerst altijd waar ik dankbaar voor ben en ik dacht, laat ik het eens opschrijven. Dus hier komen ze, in willekeurige volgorde 😉

10 redenen om dankbaar te zijn

  1. Ik ben echt mega dankbaar dat ik getrouwd ben met de liefde van mijn leven en dat hij het ondanks mijn gebruiksaanwijzing al zo lang met me volhoudt en het hopelijk nog heel lang gaat volhouden 🙂 Het is toch geweldig dat je uit zoveel miljoen mensen in Nederland en nog veel meer daarbuiten, iemand vindt met wie je oud wilt worden?
  2. Dat we onze liefde hebben mogen bekronen met 2 hele lieve, gezonde, leuke, grappige, mooie en geweldige kindjes, daar kan je toch alleen maar van dromen? Iedere dag als ik naar die 2 koppies kijk, gaat er een golf van liefde door me heen, wat een toppers.
  3. Ik prijs me ontzettend gelukkig dat ik al 37 jaar 2 fantastische ouders heb waar ik altijd op kan terugvallen. Ze maken zo’n groot onderdeel uit van ons leven, ik kan niet anders dan daar dankbaar voor zijn. Ook voor onze kindjes zijn het een geweldige opa en oma, echt onbetaalbaar.
  4. Een grote familie heb ik niet, maar de familie die ik heb, koester ik. We zien elkaar echt niet heel vaak, maar het gaat om de momenten dat je elkaar ziet. Ik heb super lieve neefjes en nichtjes en ik ben blij en trots dat ik hun tante mag zijn. De deur zal altijd voor hen openstaan hier.
  5. Vrienden! Alles in het leven wordt leuker met (goede) vrienden! Toch? Ik ben echt een gezegend mens als ik kijk naar onze vriendengroep. Ik ben zo trots op ieder van hen op hun eigen manier. Dagje uit, avondjes weg, weekendjes weg, vakanties en nog veel meer uitjes die we met vrienden doen, zijn een feestje!
  6. Vriendinnen! Is dit niet hetzelfde als vrienden? Ja misschien wel, maar toch verdient dit een apart plekje in deze lijst. Want ik heb verschillende vriendinnen en ook verschillende groepjes vriendinnen waar ik los van mijn gezin dingen mee doe (weer, ik voel me gezegend!) en het is altijd zo leuk en gezellig. Buikpijn van het lachen, dat heb je toch gewoon echt alleen maar met vriendinnen? Ik heb echt de beste! Maar ook als het minder gaat zijn vriendinnen er om dankbaar voor te zijn. Even een luisterend oor of soms wat afleiding. I love them!
  7. Ik ben echt mega dankbaar dat ik in Nederland woon met mijn gezin. Er zijn een aantal mensen die klagen en natuurlijk, ik klaag ook weleens, maar ik kijk ook vaak naar wat we wel hebben. Mijn kinderen mogen naar school, krijgen onderwijs, kunnen op sportclubjes, kunnen lekker buiten spelen, dit is toch geweldig?! We hoeven niet te vluchten voor oorlog, te zoeken naar eten op straat, te zoeken naar een plek om te slapen. We kunnen naar de dokter en naar de tandarts. Echt allemaal niet zo vanzelfsprekend in de wereld, maar in Nederland (meestal) wel en daar ben ik dankbaar voor.
  8. Ik ben dankbaar dat we op vakantie kunnen. Ook dit is niet zo vanzelfsprekend. Ik ben me er bewust van dat er veel mensen zijn die zich dit niet kunnen veroorloven. En ik weet dat het ook anders kan en daarom ben ik me er ieder jaar toch weer bewust van dat wij het (op dit moment) zo goed hebben dat we dit kunnen doen.
  9. Ik heb geen ‘echte’ broers of zussen, maar  soms voelt het wel zo. Ik heb een heel lief ‘broertje’ in dit land rondlopen waarvan ik zeker weet dat ik altijd om hem kan terugvallen en ik heb een heel lief ‘zusje’ die mij leest als geen ander. Wij voelen elkaar zo enorm aan en denken echt over bijna alles hetzelfde dat het soms eng is. Het gevoel hen in mijn leven te hebben, is echt een heel fijn en warm gevoel.
  10. En last but nog least, ik ben mega dankbaar dat ik met mijn lieve vriendinnetje Marija deze blog ben begonnen. Al meer dan 30 jaar delen wij lief en leed en nu dus ook een blog / vlog. Dat is toch geweldig?

Minimalistisch
Als ik al deze punten teruglees, zie ik een overeenkomst. Veel van deze punten gaan over mensen, niet over het hebben van spullen. Ik las van de week in instagram van Willemijn van 2WMN over het doel om minimalistische te gaan leven. Ik vind dat echt een mooi doel. Begrijp me niet verkeerd, ik bel dol op ons huis, op onze (soms mooie) spullen. We gaan als het goed is waarschijnlijk volgend jaar verbouwen. Maar mocht er nood aan de man zijn, zou ik alles verkopen en met ons gezin ergens 3 hoog achter gaan zitten met z’n allen op 1 kamer want ik weet zeker dat we het dan ook redden. Want all you need is love.

 

2 gedachten over “10 redenen om dankbaar voor te zijn

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: