Column 15 – jaaroverzicht

Lieve Lau,

Merry X-Mas! Vandaag is het Eerst Kerstdag. Een van de fijnste dagen van het jaar. We vieren Kerst altijd gezellig met vrienden en familie en dat is elk jaar weer een feestje. Kerstavond hebben we weer met onze vrienden gevierd en dat was ook dit jaar weer hilarisch. Het is iets van de laatste jaren dat we er een thema ingooien (foute kerst of winterbarbecue). Dit jaar hadden we het thema: doe raar met je haar. Dat levert bij binnenkomst natuurlijk al hilarische taferelen op!

Nieuws
Tijdens de kerst werken we langzaam weer toe naar het einde van het jaar. Met onze jaarlijks terugkerende oud en nieuw weekendjes doen we ook altijd de nieuwsquiz (uitleg staat in mijn blog over oud en nieuw). Doordat je een quiz gaat maken over wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd, word je er eigenlijk toe gedwongen om je weer even goed in te lezen. Je komt dan vaak dingen tegen, die je eigenlijk alweer vergeten was.

Anne
Sommige dingen vergeet je niet. De vermissing van Anne Faber bijvoorbeeld. Dat ligt nog zo vers in mijn geheugen. Ik heb zó met Anne en haar familie meegeleefd. Wat verschrikkelijk wat zij mee heeft moeten maken. Het heeft me heel erg aangegrepen. Deze familie heeft dit jaar helemaal geen fijne kerst! En waarschijnlijk de komende jaren ook niet. Hoe komt die familie hier nou overheen? Datzelfde geldt natuurlijk voor iedere familie die iemand moet missen. Gelukkig weet ik uit ervaring dat tijd alle wonden heelt en het steeds een beetje dragelijker maakt. Echt waar!

Panda
Gelukkig zijn er ook leuke dingen gebeurd dit jaar. Sinds april hebben we twee logeetjes in Nederland: de reuzenpanda’s uit China. Dit hebben wij met zijn allen op de voet gevolgd. Fantastisch vonden de kinderen het. Helaas hebben we ze nog niet in het echt bekeken, maar dat lijkt me een mooi iets voor in het nieuwe jaar.

Tijn
En dan natuurlijk onze landelijke held Tijn. Wat hij in 2016 heeft weten te bereiken is ongekend! Daar is hij in 2017 nog mooi even mee door gegaan. Een week voor zijn zevende verjaardag is hij overleden en op de dag wat zijn verjaardag had moeten zijn begraven. Tijn heeft zoveel positieve energie aan Nederland gegeven, en dan met name aan andere zieke kinderen. De opbrengst van Tijn zijn actie is voor Stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstam kanker. Lieve Tijn, R.I.P.

Leeuwinnen
Ik sluit af met onze oranje helden, de leeuwinnen. Met het EK vrouwenvoetbal hebben deze meiden gewoon gewonnen! Wat super knap! Heel Nederland heeft het wel gevolgd, maar om nou te spreken van oranjegekte… Dat helaas niet echt. Niemand die dit namelijk verwacht had. Maar ze hebben het wel geflikt! Hopelijk volgende keer ook oranjegekte in Nederland bij het vrouwenvoetbal.

Wat is jou bijgebeleven of heeft je aangegrepen van het nieuws van afgelopen jaar?

Liefs,
Marija


Lieve Marija,

Weer een jaar voorbij… ik blijf het zeggen, maar ik snap er echt niks van hoe snel het gaat. Het einde van het jaar is inderdaad een mooi moment om terug te kijken. Die nieuwsquiz met Oud & Nieuw helpt daar ook altijd goed bij ja.

Gevoelig
Naast dat je kan terugkijken wat er in Nederland en in de wereld is gebeurd, kijk ik ook altijd privé terug. Ik ben nogal een gevoelsmens en emotioneel persoon, dus ik pak mijn zakdoekjes er altijd maar bij. Ook bedenk ik altijd waar ik dankbaar voor ben, want dat is ook altijd belangrijk. Ik weet uit eigen ervaring (helaas) dat het leven soms anders kan lopen dat je eigenlijk wilt, en het in 1 klap allemaal anders kan zijn, dus even stilstaan waar je dankbaar voor bent, vind ik altijd heel fijn. Later deze week, komt er nog een blog online met momentjes om dankbaar voor te zijn.

Onrecht
Maar wat heeft mijn aangegrepen dit jaar. Nou ik kan je zeggen heeeeeel veeeeeel. Ik kan nogal slecht tegen onrecht en dat is er nogal veel op deze wereld… Een belangrijk onderwerp dit jaar is natuurlijk de vluchtelingen… Er wordt veel over gesproken en gezegd in de media en dit is vaak ook negatief. Maar als ik me bedenk dat ik in een land woon met mijn 2 kindjes waar heel veel oorlog is en mijn enige redding een boot is op zee waar je je leven niet zeker bent, krijg ik al de kriebels. Wat vreselijk moet het zijn voor die gezinnen die als enige uitweg een rubberbootje zien….

Lesbos
Nu ken ik 2 lieve meiden die in februari naar Lesbos gaan om daar de vluchtelingen te helpen. Een klein beetje verlichting geven aan die mensen, kinderen, gezinnen die al maanden in een tentje slapen zonder al te veel eten. Ik vind het fantastisch dat ze dit doen. Nu hebben zij een oproep gedaan om te helpen en daar heb ik natuurlijk gehoor aan gegeven. Jullie ook? Alle bijdragen helpen enorm en dankzij je bijdrage kan je de mensen die helemaal niks hebben van een ontbijtje voorzien. Dat is toch een fijne gedachte. Vooral als je zelf aan de goedgevulde kersttafel zit met het ontbijt. Geven is veel fijner dan krijgen! Het motto van Fit Fun Fab!

Fijne dagen allemaal
Ik wens iedereen hele fijne dagen toe en een heel gelukkig, gezond, mooi en liefdevol 2018. We gaan er weer een fantastisch jaar van maken!

Liefs Laura

MERRY X-MAS

Wil jij een steentje bijdragen en de mensen op Lesbos van een ontbijtje voorzien? Klik hier voor meer informatie! Iemand hepen is een fijne kerstgedachte toch?

Iedere maandag komt er een column online met verschillende onderwerpen die ons bezighouden. Zie hieronder de columns tot nu toe.
column 1 – spannend

column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd
column 8 – verrassing
column 9 – series
column 10 – sinterklaas
column11 – surprises
column 12 – pakjesavond
column 13 – staking
column 14 – kerstvoorbereidingen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: