Vuurtoreneiland

Een tijdje geleden had ik in deze column geschreven dat ik zo verrast was door mijn man. We waren 15 jaar samen en hij had in het geheim een heel weekend Amsterdam voor mij geregeld. Hij had ervoor gezorgd dat de kindjes uit logeren gingen, maar dat Tijn uiteindelijk wel gewoon naar de voetbal kon. Hij had mijn afspraken afgezegd dat weekend en hij had vrij genomen op vrijdag zodat wij dus weg konden.

Begin
Vrijdagochtend kwam Tijn naar ons toe rennen en vooral naar mij en riep heel hard: Gefeliciteerd mama, je bent 15 jaar samen met papa en jullie gaan op vakantie! Ik sliep nog half en snapte er natuurlijk niks van dus keek Evert een beetje verdwaasd aan. Het moest even tot me doordringen.

Amsterdam
Toen het eenmaal op mij was ingewerkt, zijn we dus vertrokken, kindjes afgeleverd en reden we naar Amsterdam. We kwamen aan bij een super mooi hotel in Amsterdam Zuid en lieten onze spullen op de kamer om vervolgens lopend te vertrekken. We liepen naar Gastrobar Ron (van Ron Blaauw) voor een overheerlijke uitgebreide lunch. Wat een top begin van dit weekend. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat er zaterdagavond nog een verrassing was. (Ik weet het, ik heb echt de beste man van de wereld.)

Vuurtoreneiland
Uiteindelijk stond ik dus zaterdag om 17:00 uur klaar en vertrokken we naar de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. Toen we daar eenmaal waren, moesten we ons melden en gingen we een boot op. Daar stond een heerlijk drankje voor ons klaar inclusief wat borrelhapjes. We gingen varen over het IJ naar Vuurtoreneiland.

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken. *

Restaurant
Op de boot krijg je dus ook een stukje verteld over de geschiedenis. Niet te lang, precies goed. Wanneer we aankomen bij vuurtoreneiland, krijgen we allemaal een lantaarn zodat we een stukje over het eiland kunnen lopen op zoek naar het restaurant. Op Vuurtoreneiland staat een bunker die  helemaal omgetoverd is tot restaurant waar je een overheerlijk 5 gangen diner met bijpassend wijnarrangement krijgt. Het was echt een mega fantastische avond! Op de terugweg op de boot krijg je dan nog een heerlijk kopje koffie of thee met wat zoete hapjes. In totaal ben je 5 uur weg.

Dus mocht je nog een keer een unieke avond willen hebben, het is echt een super aanrader. Je betaalt 1 prijs en alles (al het eten en de drank) is dan inbegrepen. En ze doen niet lullig, zodra je glas leeg is, schenken ze gewoon weer bij, hou ik van 😉.

Aanrader
Nu begreep ik van Evert dat hij dit al een paar maanden van tevoren had gereserveerd en dat dat dus ook echt nodig is. Zodra je kan reserveren, sta je dus ook in een digitale wachtrij, want er schijnt heel veel animo voor te zijn. Ik snap dat wel. Dus nogmaals: heb je ergens een keer iets te vieren, zoek je een uniek avondje uit of wil je iemand verrassen? Dit is echt top!

Meer informatie kan je vinden op de website: http://vuurtoreneiland.nl/

*Staat op de website van vuurtoreneiland


We schrijven regelmatig reviews over leuke, unieke plekken waar wij zelf komen. Wil je er nog meer zien? Lees het op deze pagina.

3 gedachten over “Vuurtoreneiland

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: