Column 14 – Kerstvoorbereidingen

Lieve Marija,

Over een week is het alweer eerste kerstdag! Om niet nog een keer in een cliché te vallen, zeg ik er verder niks over 😉 Maar deze week staat bij mij, en ik denk bij de meeste mensen, in het teken van het treffen van voorbereidingen voor de kerst. Wat ga je koken, hoe zorg je dat de tafel er een beetje leuk uitziet, wordt er nog aan cadeautjes gedaan, wat doen we aan?

Online bestellen
Ik ben echt zo blij dat we leven in een wereld van online shoppen. Ik bestel echt bijna alles online en zie zelden nog een winkel van binnen. Het scheelt zoveel tijd en het wordt je natuurlijk ook steeds makkelijker gemaakt. Bezorgen op een tijdstip naar keuze, makkelijk retourneren. Soms komen ze het zelfs ook weer ophalen!

Gourmetten
Het klinkt misschien niet mega hip, maar eerste kerstdag gaan we gourmetten. Tijn is 6 jaar en hij vindt dat zo mega leuk! En ja, alles voor je kinderen toch? 🙂 Allebei de opa’s en oma’s komen dan en het is echt genieten geblazen. De kids vinden het zo bijzonder als allebei de opa’s en oma’s er tegelijk zijn. We gaan dan ook altijd spelletjes spelen met z’n allen. Echt een familie dag, heel fijn! Ik vind het trouwens echt een aanrader om het te combineren, op deze manier hebben we dus tweede kerstdag met z’n viertjes. Heerlijk is dat ook! Derde kerstdag (ja wij gaan nog even door) gaan we gezellig borrelen met een ander heel goed bevriend stel. Ik kijk echt uit naar de kerstdagen!

Tips
Nu kan het voor kids soms wel een beetje lang zijn, ‘lang’ aan tafel, wachten etc. Wij doen dus veel spelletjes en gaan ook gourmetten omdat het dan ook super leuk is voor de kids. Tweede kerstdag gaan we ook lekker naar buiten en erop uit, even de kindjes uitlaten 😉 Heb jij nog tips wat je kan doen voor de kindjes zodat zij ook een topkerst hebben?

Liefs,
Laura


Lieve Laura,

O God, we hebben nog maar een week! Is het nog maar zo kort tot de Kerst? Ik stel alles altijd steeds uit en dan ineens is het zover. De tijd gaat toch iets harder dan ik gedacht had… In mijn hoofd had ik al bedacht wat de kinderen aan zouden trekken, maar als ik het dan uit de kast pak blijkt dat ik het maar voor de helft bedacht had. Moet ik ineens dus nog wat leuke kerstkleding gaan zoeken. Nou ja, verplicht shoppen is ook geen straf…

Gourmetten
Eerste Kerstdag gaan wij toevallig ook gourmetten. Haha! We laten dan wel de kinderen eerst gourmetten en als ze op bed liggen gaan wij aan tafel. Zo lossen we een ruimtegebrek op (waar laat je 10 mensen aan een eettafel voor zes personen?), kunnen de kinderen goed geholpen worden en kunnen wij daarna ook rustig tafelen en gesprekken voeren.
Verder heb ik nog wel wat andere tips voor je. Zo wordt Kerst voor iedereen leuk!

Bos
Wij spreken Eerste Kerstdag al in de middag af, dan gaan we eerst lekker naar buiten het bos in. Heel de tijd binnen zitten is ook geen pretje, dus dit is een goed begin van de Kerst.

Bingo
Doordat je gourmet hebben de kinderen aan tafel genoeg te doen. Als je niet gaat gourmetten, zou je bijvoorbeeld een spel met ze kunnen doen. Bingo doet het altijd goed bij kinderen. Zorg van tevoren dan voor wat prijsje (Action of Big Bazar zijn ideaal hiervoor) en een bingospel (ook bij de Action). Dit spel kan je makkelijk in etappes doen (tussen de gangen door) en houd je de kinderen lekker actief tijdens het tafelen. Je zou als gastvrouw ook wat prijsjes voor de volwassenen kunnen kopen. Altijd leuk om iets te winnen!

Bios
Als de kinderen klaar zijn met eten en jullie nog niet, zou ik ze lekker van tafel laten gaan. Even geen moeilijk tafelregels, laat ze maar lekker. Zet lekker een filmpje aan. Zo hebben jullie ook even rust en kunnen zij lekker ontspannen bij een filmpje.
Je zou er heel moeilijk over kunnen doen, dat het niet pedagogisch verantwoord is om de kinderen al eerder van tafel te laten gaan. En dat het wel heel makkelijk is om een film aan te zetten, maar wie heb je er dan mee? Laten we het tijdens de feestdagen leuk maken voor iedereen. Als dat betekent dat je een keer de tv aan zet, so what?! Heb jij ook een leuke Kerst.

Disco
Kerstmis is feest! En wat is een feest zonder muziek? Zet na het eten de kerstmuziek lekker hard en ga met zijn allen dansen. Doe lekker gek. Hoe gekker hoe beter! Who cares?! De kinderen zullen het zich over 4 weken echt niet meer herinneren wat ze gegeten hebben, maar wel als papa en mama gek gedanst hebben. Laat je dus lekker gaan en heb het leuk.

Merry Christmas!

Liefs,
Marija


Iedere maandag komt er een column online met verschillende onderwerpen die ons bezighouden. Zie hieronder de columns tot nu toe.
column 1 – spannend

column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd
column 8 – verrassing
column 9 – series
column 10 – sinterklaas
column11 – surprises
column 12 – pakjesavond
column 13 – staking

Een gedachte over “Column 14 – Kerstvoorbereidingen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: