Versierde eierkoek traktatie

Hierbij weer een traktatie tip. En weer een super makkelijke, maar toch een leuke traktatie. Deze keer was mijn dochter aan de beurt. Zij werd 2 jaar en mocht uitdelen op de crèche. Nu vind ik crèche traktaties, vooral voor de babygroep, nogal overdreven altijd, omdat het merendeel van de kids nog baby’s zijn en ze toch geen enkel idee hebben en ook veel niet mogen. Dus toen Milou 1 jaar werd, heb ik me er ook vanaf gemaakt met een ballon voor ieder kind met daaraan een touwtje waar een doosje rozijntjes aan hing. Maar goed, nu werd ze 2 en ging ze ook trakteren op de peutergroep, dus ik mocht weer aan de bak.

Inspiratie
Ik ben me weer rot gaan Googlen en Pinteresten (is dat ook al een woord?) en ik vond weer de meest ingewikkelde traktaties. Uiteindelijk zag ik wat leuke versierde eierkoek traktaties en dacht, zoiets kan ik wel. Met mijn klein creatief vermogen ben ik naar de winkel gegaan en ik heb van die mini eierkoeken gekocht. Om te versieren kocht ik druiven(altijd in de lengte door midden snijden), aardbeien en rozijnen. Ik dacht, dat zijn 3 dingen die bij kleine kinderen in de smaak vallen.

Klik hier voor de traktatietip voor gezonde ‘ijsjes’

Toen bedacht ik me natuurlijk dat het fruit er niet zomaar op bleef liggen, dus dat ik dit op 1 of andere manier moest vastmaken. Ik kwam op het idee om dit te doen met zo’n decoratiestift voor cupcakes, dus zo gezegd, zo gedaan. En versieren maar.  Dus in het kort:

Kijk nou hoe blij!

Ingrediënten:

  • Kleine eierkoeken
  • Aardbeien
  • Druiven
  • Rozijnen
  • Decoratiestift (ik had die van Dr. Oetker genomen, de rode)

Hoe doe je het?
Snij de druiven in de lengte door het midden. Snij de aardbeien door het midden. Maak met de stift een gezichtje op de eierkoek en daarna met het fruit en de rozijnen. Ik had dus 2 halve druiven gebruikt voor de ogen met 2 rozijntjes erop. Een halve aardbei voor de neus en 4 of 5 rozijntjes voor de mond. Ik was er eerlijk gezegd best trots op 🙂

Het verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar ik kan je verzekeren: kindjes van 2 en 3 jaar vinden het een prachtige maar vooral ook lekkere traktatie!

Heb jij een favoriete traktatie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Heb je het recept voor een gezond 10-uurtje al gezien?

4 gedachten over “Versierde eierkoek traktatie

Voeg uw reactie toe

  1. Leuke traktatie! Wij hebben het idee een beetje aangepast en een andere variant gemaakt. Was ook een succes 🙂
    Ik heb een foto, maar het plaatsen lukt mij helaas niet…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: