Top 5 uitjes

December…de ultieme maand om het afgelopen jaar nog eens te overdenken. Wat hebben we veel gedaan! En wat is de tijd supersnel gegaan! Vorig jaar rond deze tijd zat ik nog af te tellen naar Nieuw Zeeland, nu ben ik al weer zoveel maanden hier en is het al weer bijna een jaar geleden dat we gingen. Zucht…

Lijstjes
Omdat wij van FFF zo van lijstjes houden, maak ik voor deze week een lijstje over mijn top 5 uitjes van het afgelopen jaar. Eigenlijk is het best moeilijk kiezen uit zoveel leuke dingen. Hieronder een greep uit mijn uitjes van het afgelopen jaar.

Poldersporten bij Boerinn bij Utrecht
Met het team van de school waar ik werk hebben we altijd erg leuke uitjes. Het is best lastig om voor een grote groep mensen van verschillende leeftijden iets leuks voor iedereen te verzinnen. Toch lukt het altijd weer. Dit jaar gingen we poldersporten. Met de Kwibus (dat was al beregezellig met de nodige drankjes en liedjes van het Foute Uur) reden we richting Utrecht.
Wat hebben we daar o.a. gedaan?
– een kruiwagenrace gehouden
– over een slootje lopen tussen twee touwen in (die de rest van je team strak houdt, anders val je in de sloot)
– touwslingeren over een sloot (de meesten vielen hier in het water, haha!)
– worstelen op een boomstam boven het water
– je groepgenoot door een touwweb zien te krijgen, zonder dat je het touw aanraakt 
De ouderen uit het team konden hier natuurlijk niet zo goed aan meedoen en zijn gaan boerengolfen. Dat kan daar dus ook en dat maakt deze plek zo geschikt voor grote groepen mensen. Echt een aanrader als je een leuk uitje met je team/vriendengroep wilt doen. Het is ook leuk voor kinderen (met zwemdiploma) die niet bang zijn om in de sloot te vallen en vies te worden. Er is daar ook een douche en je kan er ook eten. Top!

Dino golfen in Gouda
Thijs is nogal fan van dino’s. En hij vindt minigolfen geweldig. Wat een ideale plek hebben we gevonden waar je deze twee dingen kan combineren! De minigolfbaan is heel mooi gemaakt met levensgrote, bewegende en brullende dino’s. Fantastisch! Er staat ook een lekker restaurant naast de golfbaan, dus als je er in de namiddag heen gaat, kun je er gelijk blijven eten.

Monkeybos wassenaar
Onze twee apen moeten af en toe hun energie kwijt. Dat kan heel goed in het Monkeybos. Dit klimbos is speciaal aangelegd voor kinderen om daar lekker te kunnen ravotten.

Er zijn klimbomen, boomstammen waar je op kunt lopen, touwen waar je aan kunt slingeren, je kan er hutten bouwen, etc. Er is een uitkijktoren en een kabelbaan, reden genoeg om er eens langs te gaan. Je kunt er ook je kinderfeestje houden. Je kan dan voor niet al te veel geld een speurtocht kopen, er zijn picknickbanken, er is een informatiecentrum en een restaurantje. Ben je al om?

Vrijmarkt op Koningsdag
Dit jaar heb ik voor het eerst op de vrijmarkt gestaan. En wel met mijn eigen gemaakte granola. Wat een beleving was dat! Om half 6 ’s ochtends was ik al in het dorp om een plekje te zoeken waar ik wilde gaan staan. Blijkt dat de meeste plekken al om 4 uur bezet zijn. Serieus?!? Zit iedereen er zó vroeg? Gelukkig was mijn schoonvader er ook rond die tijd en hadden we een goed plekje.
Ik had de dagen hiervoor HEEL VEEL granola en gezonde muffins staan bakken en gezellig aankleding voor mijn ‘winkeltje’ gekocht. Wat vond ik het leuk om dit een keer te doen! Ik had heel goed verkocht, dat maakte de dag natuurlijk helemaal geslaagd.
Mijn tip: ga ook eens op de vrijmarkt staan met je eigen baksels. Het is echt leuk!

Wildlands Emmen
Met Hemelvaart gingen wij met m’n zus en haar gezin een lang weekend naar camping Emmen. Een kleine, knusse camping bij Schoonebeek, vlak onder Emmen. Wij met onze vouwwagen, zij met de camper. We stonden naast elkaar op het familieveld met een speeltuintje in het midden. Meer hadden we eigenlijk niet nodig. We boften dit weekend met mega mooi weer. Dat was heel fijn! In dat weekend zijn we een dagje naar Wildlands in Emmen geweest. Wat een geweldig mooie dierentuin is dat toch! Er zijn daar 3 werelden: Jungola (jungle), Serenga (savanne) en Nortica (de polen). De verblijven van de dieren zijn groot en en zo ingericht als de natuurlijke leefomgeving van de dieren. Je kan er een wereldexpeditie maken in één dag.

Zo, dit was een kleine greep uit onze belevenissen van het afgelopen jaar. Naast deze 5 toppers, hebben wij natuurlijk nog veel meer leuke dingen gedaan. Op 1 staat eigenlijk onze reis door Nieuw Zeeland. Die had ik natuurlijk in mijn lijstje kunnen zetten, maar is voor de meesten niet haalbaar. Daarom noem ik ‘m hier nog maar even in het kort.

Wat is jullie leukste uitje van dit jaar geweest? Heb je zelf een aanrader en aanvulling voor dit lijstje? Laat het hieronder in een reactie weten. Vinden we leuk!


Heb je ons andere top 5 lijstje (recepten) al gelezen? Ook zeker de moeite waard om even te lezen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: