Column 12 – Pakjesavond

Lieve Marija,

Officieel is het natuurlijk dinsdagavond pas pakjesavond, maar wij hebben het hele weekend al pakjesavond en pakjesmiddag gevierd. Op zaterdag met de ene familie en op zondag met de andere familie. Allebei de keren kwam de Sint ons ook verblijden met een bezoekje, onze kids boffen maar. Zoals Tijn zelf zei: ik ben denk ik wel heel lief geweest mam dit jaar hè. Ik was zelf een beetje bang hoe hij omging met 2 keer Sint in een weekend, maar voor nu slikt hij alles nog als zoete koek. Ik denk dat Milou (nu 2) eerder moeilijke vragen gaat stellen dan die heerlijke goedgelovige Tijn. 😉

Allemaal lief geweest!

Genieten
Heerlijk hoe hij in alles zo mee gaat dit jaar. Ik kan er echt mega van genieten als ik dat koppie zie. Zo blij, dat is toch allemaal waar we het voor doen? Morgen is het groot feest op school en op de crèche en daarna gaan we hem weer uitzwaaien. Uiteindelijk is het ook altijd wel weer lang genoeg zo en is het prima dat ie weer even lekker naar Spanje gaat.

Hulpsinterklaas
Ik ben wel benieuwd hoe hij er volgend jaar in staat. Komende zomer wordt hij 7, maar volgens mij moet dat geen probleem worden. Al heb ik dankzij het sinterklaasjournaal niks meer aan  mijn laatste redmiddel ‘de hulpsinterklaas’. Ik blijf het een beetje vreemd vinden dat dit in de verhaallijn zit, maar dat zal misschien wel aan mij liggen.

Kijk ze nou blij zijn met hun cadeau

Cadeaus
Wat ik wel een dingetje vind is al die cadeaus. 2 keer pakjesavond, 2 keer een zak vol cadeaus. Is het niet allemaal een beetje teveel? We proberen het onderling goed af te stemmen wat de kids krijgen en vooral niet teveel. En ik probeer ook wat ‘nuttige’ cadeautjes er tussen te stoppen zoals een elektrische tandenborstel en schaatsen. En ik hoop dat er dit jaar niet teveel eten bij zit. Al die pepernoten, chocoladeletters, marsepein en ander snoepgoed. Ik krijg er soms spontaan gaatjes van als ik er alleen al naar kijk. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op al die lekkere dingen allemaal, maar het is wel echt 2 weken alleen maar snoepen. Nu heb ik aan Tijn gelukkig wel een goeie, want die bewaart bijna alles en is dat na 1 dag alweer vergeten (niet goed voor mijn lijn ;-)), maar Milou eet alles op wat ze tegenkomt.

Hoe ga jij om met al dat gesnoep en vooral ook met de cadeaus?


Lieve Laura,

Ooo, dat gesnoep….. Ik wil het er eigenlijk niet over hebben. Heel het jaar probeer ik mijn kinderen zo goed mogelijk op te voeden en het lijkt wel of de Sint dat in 2 weken compleet van tafel veegt. Ze transformeren in december in hongerige (snoep!) en hebberige (cadeaus!) wezens.

Snoep
De kinderen mogen van ons 2 keer in de week hun schoen zetten. Dat betekent dus ook dat 2 keer per week de strooipiet langs komt. Als ze dan ´s ochtends naar beneden rennen om te kijken of er iets in hun schoen zit, beginnen ze natuurlijk gelijk met de kruidnoten (lekker begin van de dag ook…). Maar `I see it through the fingers` en laat ze gewoon hun gang gaan.  Deze periode van het jaar wordt er nou eenmaal meer gesnoept, dus gaan wij daar ook maar in mee. Wetende dat er weer gezondere tijden aankomen. Daarentegen zorg ik wel dat ze gezonde tientuurtjes en lunch mee naar school krijgen (geen kruidnoten, koek of chocola).

Pakjesavond
Jemig, wat was pakjesavond leuk! Wij hebben het ook gister al gevierd, terwijl de beste man nog jarig moet worden. Ook bij ons kwamen 2 Pietjes. Zo leuk is dat!
Thijs kan zich de Pietjes van vorig jaar ook nog goed herinneren. Zij hadden een ponypaardje meegenomen. Nadat ze aangebonsd hadden, stonden ze met paard en al in de gang. Dat was natuurlijk even een hilarische situatie waar vroeger een heel leuk lied over geschreven is. Thijs zingt ´m nu nog wel eens. Haha!

Cadeaus
Maar om niet al te erg verwende kinderen te krijgen, hebben we voor pakjesavond net als jullie, Lau, ook een aantal cadeaus afgesproken. We kopen 5 cadeaus voor elk eigen kind en 1 cadeau voor je neefje en nichtje. Zo houden de kinderen nog een beetje overzicht op wat ze allemaal krijgen en blijft het nog leuk. Dit werkt voor ons echt heel goed.

Uitzwaaien
Voor dit jaar is voor ons de Sinterklaasgekte weer voorbij. Woensdag vaart hij weer terug naar Spanje. In Hoek van Holland kan je de Sint ook echt uitzwaaien. Dit doen wij ook al een aantal jaar. Het is dan maar gelijk duidelijk dat hij ècht weg is en we willen daarna ook geen Sinterklaasliedje meer horen. Zoals ik al jaren zeg tegen het einde van de Sinterklaastijd: “Ik ben helemaal klaar met die man!”

Op naar de Kerst. Daar hebben wij ook heel veel zin in.

Liefs,
Marija


Iedere maandag komt er een column online met verschillende onderwerpen die ons bezighouden. Zie hieronder de columns tot nu toe.
column 1 – spannend

column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd
column 8 – verrassing
column 9 – series
column 10 – sinterklaas
column11 – surprises

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: