Gastblog – Van wens naar werkelijkheid

Deze week een gastblog van Krijna van Loenen. Zij is coach en helpt mensen die even niet meer weten hoe ze alles voor elkaar moeten boksen. Krijna biedt je inzichten en reikt je actiepunten aan hoe je met alledaagse problemen om kan gaan. Zo is het niet meer een berg is waar je tegenaan loopt, maar slechts een drempeltje waar je overheen kan stappen.
Lees hieronder haar mooie, inspirerende blog.

Waar droom jij van? Misschien wel van een baan die beter bij je past, een fijnere relatie met je familie, kinderen en/of je partner of van een leven zonder dwang. Waar je ook van droomt, hoe groot of klein je wensen ook zijn, zou het niet ontzettend fijn zijn als je deze dromen om kunt zetten naar de werkelijkheid? Er zal nu misschien een groep lezers zijn, die denkt, laat mij maar lekker dromen. Van mij hoeven ze helemaal niet uit te komen. Ook dat kan natuurlijk. Heb je voor jezelf helder vanuit welke intentie je deze wensen bij wensen wilt laten? Is er misschien een stemmetje wat zegt dat het je toch niet lukt om een andere baan te vinden, een fijnere relatie met je naasten op te bouwen of van je dwang af kunt komen?

Nieuw is eng
Het geluid van het stemmetje kan heel overtuigend klinken en jou afhouden om met toewijding te handelen. Je verstand (het stemmetje) houdt niet van veranderingen. Alles wat nieuw is, anders is boezemt je verstand angst in. Het gooit in no time allerlei redenen op om dat wat jij voor ogen hebt niet te doen. Je verstand kijkt in zijn glazen bol en ziet daarin allerlei rampen voltrekken als jij je plannen doorzet. Het ratelt aan één stuk door en je wordt bekaf van het gekakel in je hoofd. Dit komt omdat je bewust en onbewust allerlei discussies voert met je verstand. Discussies die je niet kunt winnen, omdat je verstand altijd het laatste woord heeft. Op deze manier blijf jij ronddobberen in je hoofd en kom je niet aan het maken van concrete stappen toe. Zonde en het kan ook anders!

Van wens naar werkelijkheid
Om van wens naar werkelijkheid te komen heb je bereidheid nodig om je onzekerheden, angsten en twijfels met je mee te nemen. Je verstand zal vele obstakels opwerpen om jou de stap niet te laten maken. Hoe ga jij met deze sabotage om? Laat je jezelf verleiden om er blind in mee te gaan? Of neem je een mild kritische houding aan en maak je contact met wat jij diep van binnen wilt? Het is zo waardevol om te ervaren, dat je niet eerst van alles hoeft te overwinnen voordat je de richting op kunt gaan die je echt wilt. Het scheelt in ieder geval heel veel energie als je de hele handel met je meeneemt en op weg gaat.

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) laat in tegenstelling tot veel andere invalshoeken de inhoud van je gedachten met rust en richt zich op waar je wel invloed op hebt, namelijk je gedrag en waar je je aandacht op richt. Het leven bestaat uit zon- en schaduwkanten. Het is en/en in plaats van of/of. Door ook de negatieve gedachten, onzekerheden, angsten en twijfels te accepteren als stuk van je leven, hou je ruimte over om te doen wat je werkelijk wilt, ook die dingen waar je bang voor bent horen daarbij.

Krijna van Loenen is ACT coach, trainer, spreker en auteur van “Staak je strijd en stap in je leven” en “Voel voorbij je verstand” en heeft een praktijk in Den Haag.

www.straal-denhaag.nl


Dank je wel Krijna voor je mooie blog. Wij hopen dat je hier weer een aantal mensen mee kan helpen. Schroom niet om haar te bellen. Krijna is een lief mens die heel goed anderen kan helpen. 

Heb jij ook een bijzonder verhaal en lijkt het je leuk om ook eens een gastblog te schrijven. Mail ons en we kijken wat we voor je kunnen doen.


Heb jij onze andere gastblog als gelezen? Hierin beschrijft Ilse haar probleem na de bevalling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: