Pre X-mas diner met een thuiskok

Super cliché, maar wat gaat de tijd toch vlug,
Voor dit verhaal moeten we namelijk zo’n 25 jaar terug

Naar de tijd dat de meesten van ons op de Dalton begonnen,
Dat we hier nu zo zouden zitten had niemand toen verzonnen

Pre X-mas diner
Dit waren de eerste regels van het gedicht dat ik samen met een vriendin had gemaakt voor ons Pre X-mas diner met lieve vriendinnen en vrienden. Wij zijn altijd samen het organisatie comité als we wat gaan doen, dus dit keer mocht iets leuks ook niet ontbreken. We hadden een gedicht van 5 kantjes gemaakt om even terug te blikken op onze vriendschap en er even bij stil te staan, want 25 jaar is niet niks toch! We zijn met 7 meiden al sinds de middelbare school vriendinnen en ook al is er een tijd geweest na de middelbare school dat we elkaar wat minder zagen, we zijn nu hechter dan ooit en dan verdiende een diner (en gedicht ;-)) En niet zomaar een diner, maar een echt kerstdiner met een kok.

En hij is nog leuk ook! 😉

Privé kok
We hadden een kok niet heel erg gepland, maar tijdens een borrel avondje bij café Franklin, raakte we aan de praat met Alon die daar tijdelijk bedrijfsleider was. Hij verzorgde ons de hele avond zo goed en was ook nog eens super gezellig dat we aan het eind van de avond vroegen of we hem niet konden inhuren? Na heel wat grappen die niet geschikt zijn voor deze blog als je niet wat wijntjes op hebt, zei hij dus dat hij dat wel vaker deed. Boffen wij even! Dus nummers uitgewisseld en zo gezegd zo gedaan. Alon kwam bij ons koken! We hadden er van tevoren wel even bijgezegd dat het ook inclusief onze mannen was, maar dat was geen probleem 😉

Versieren
De hele avond vierden we bij een vriendin thuis in haar hele mooie huis. Zij had alles tot in de puntjes verzorgd. Mooie tafels en stoelen gehuurd, mooie versieringen, het zag er super feestelijk uit! Toen wij aan de uitgebreide borrel waren begonnen, was Alon inmiddels ook gearriveerd en begon met het koken. We kregen een super lekker 3 gangen diner.

Voorgerecht
Het voorgerecht bestond uit een trio van tartaar. Tartaar van tonijn, zalm en tomaat met een lekker broodje erbij. Alle drie de soorten waren heerlijk gekruid. Tussendoor kregen we een klein bietensoepje. Super makkelijk om te maken blijkt. Was best pittig, maar dat konden we lekker wegspoelen met de wijn.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht heeft Alon bereid op de barbecue en was Pincanha. Dit is een stuk vlees dat heel erg ondergewaardeerd is in Nederland, maar in Brazilië wordt dit gezien als het cote de boeuf van de westerse wereld. En ik moet echt zeggen, het was heerlijk! We aten dit samen met een puree van pastinaak en een salade met blauwaderkaas, pecannoten en granaatappel pitjes. Hij had het echt perfect bereid.

Dessert
Dan kregen we ook nog een lekker dessert, namelijk een peren taart met een bolletje ijs. De taart was vers gemaakt en echt super lekker.

We hebben echt genoten van deze avond en ook toen Alon weg was (wat natuurlijk wel jammer was), is het feestje nog doorgegaan tot in de late uurtjes. Mocht je nog eens een kok willen inhuren, stuur me een berichtje, dan stuur ik het door. Echt een mega aanrader omdat je toch in een huiselijk setting bent, maar je zelf niet hoeft te zorgen voor het eten. Het was een feestje. Zo fijn om met deze vriendinnen en inmiddels vrienden zo’n mooie avond te mogen beleven. Want na 25 jaar, 5 huwelijken en 17 kinderen verder is er het een en ander veranderd, maar de vriendschap gelukkig niet! Dus om deze blog in stijl te eindigen, hierbij de laatste 4 regels van het gedicht.

Want na al deze jaren is er een ding wat zeker is,
De band van deze kickes is niet mis

En als het aan ons ligt gaat dit nog jaren lang zo door,
Forever Marijkie, Nienkie, Laus, Essie, Rens, Jor en Cor!


Zoek je nog een leuke plek voor een high wine in Den Haag? Lees hier de review!

2 gedachten over “Pre X-mas diner met een thuiskok

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: