Tips voor Sinterklaas

Het is weer zover. Morgen komt ie aan! Sommige mensen denk nu: WIE? Nou, Sinterklaas natuurlijk! Of althans, als het weer een beetje meezit natuurlijk. Er schijnt storm te zijn geweest op zee, dus we hopen dat de boot het heeft gered.. Altijd weer spannend.

Nu heb je 2 soorten ouders. De ouders die deze Sinterklaastijd helemaal geweldig vinden en er helemaal in meegaan en de ouders die er een beetje tegenop zien en eigenlijk blij zijn als deze tijd weer voorbij is. Ik kan je zeggen, wij behoren tot de eerste groep!

Zaterdag mag ook de eerste schoen weer gezet worden. Wij hebben altijd de regel dat de schoen gezet mag worden op zaterdag en op woensdag, 2 keer in de week vinden wij leuk. Maar we doen wel echt aan schoencadeautjes. Dus echt kleine cadeautjes, de grote cadeaus zitten (hopelijk) in de zak op pakjesavond. Hierbij wat tips om je schoen te zetten:

 • Zorg dat je wortels in huis hebt 😉 Dit was beginnersfout nummer 1 van mij. Tijn mocht zijn schoen zetten, helemaal blij en vraagt als eerste? Waar zijn de wortels voor Amerigo mam? Ik heb het kunnen oplossen door te zeggen dat ik had gehoord dat ie ook heel erg van paprika houdt omdat ik dus die zag liggen op het aanrecht. Maar om dit soort improvisatie gestuntel te voorkomen, koop wortels.
 • Vergeet de wortel ook niet weg te halen voordat je gaat slapen 😉
 • Zet een bakje water neer voor het paard, want die heeft natuurlijk dorst, maar zet ook een glaasje water neer voor Piet. Voor hem is het ook niet niks natuurlijk, al die daken beklimmen.
 • En weer.. vergeet niet het glas of het bakje leeg te gooien.
 • Maak leuke lettercombinaties van wat pepernoten als je kind al een beetje kan lezen of met letters bezig is, of schrijf de hele naam van het kind. Zodat als het kind in de ochtend naar beneden komt dit gelijk ziet.
 • Als je kind een tekening of verlanglijstje heeft gedaan in zijn schoen, zorg dan dat er een briefje terug ligt of zelfs ook een tekening. Dit maakt natuurlijk mega indruk op je kind.
 • En je raadt het al… Vergeet ook niet de verlanglijstjes en/of tekeningen weg te halen en goed op te bergen. (ik had een hele goede eerste Sinterklaas thuis zoals je begrijpt ;-))
 • Verstop de schoenen of zet de schoenen op een andere plaats in huis, dat geeft een geweldige reactie.
 • Als je een keer tijd over hebt, maak rommel in huis of zet dingen op zijn kop zodat rommelpiet langs is geweest. Hou het bij de grote dingen, dan hoef je ook minder op te ruimen daarna. 😉
 • Ga mee in het verhaal van het Sinterklaasjournaal. Dus vorig jaar of 2 jaar geleden waren de pakjes verwisseld, dus Tijn kreeg het cadeautje van papa en andersom. Dit jaar zijn alle pakjes in het water gevallen, dus super leuk om het cadeautje een beetje nat te maken ’s ochtends.
 • Koop je schoencadeautjes bij de kleine prijsjes winkels zoals action, zeeman en wibra.
 • Doe altijd een mandarijn erbij, want als Sinterklaas een mandarijn geeft, dan eet je die wel op natuurlijk.

Tot zover onze tips. Heel veel plezier (of succes 😉) met de intocht allemaal! Tot welk team behoor jij? #teamlovessint of #teamblijalssintweerwegis? Laat het ons weten, we zijn benieuwd!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: