Kookworkshop

Jeeeeeeeeee! We hebben wat gewonnen. Een kookworkshop van Hello Fresh. Vorige week woensdag gingen Laura en ik naar de Kookfabriek in Amsterdam. En het leek ons leuk om hier een blog over te schrijven. Misschien wat inspiratie voor je eigen kerstmenu. En niet alleen een blog… maar we hebben ook gefilmd. We hebben hier dus een blog en vlog van gemaakt. De vlog komt hopelijk zondag online, maar nu eerst de blog!

De Kookfabriek
We kwamen binnen in een grote hal met wel 20 kookeilanden. Er waren ook best wel veel deelnemers aan deze kookworkshop, dus die ruimte was ook wel nodig. Hello Fresh organiseerde een kookworkshop voor enthousiaste mensen die de kerstbox van komende Kerst wilden uitproberen. En wij mochten hier ook aan meedoen. Nu houden we allebei wel van koken en vooral van het opeten daarvan, dus dit was een feestje voor ons.

Aanvang
We werden leuk ontvangen met een glas prosecco (daar houden wij wel van) en een Hello Fresh-schort. Televisiekok Ramon Beuk startte de avond met een praatje en uitleg over sommige ingrediënten. Waar wij allemaal ervan overtuigd waren dat die witte wortel een pastinaak is (ik ben al blij dat ik díe groente niet vergeten ben), was het dus toch een peterseliewortel.

 

kookles van Ramon

Koken maar
Aangekomen bij ons kookeiland veroverden wij al snel het leukste gerecht: de tarte tatin met sjalotjes (het vegetarisch hoofdgerecht van de kerstbox, al zijn wij helemaal niet vegetarisch….). We volgden keurig het recept en tijdens de het koken kwamen verschillende koks aan ons eiland staan om te helpen of uitleg te geven over snijtechnieken en andere handige tips. We hadden aan ons eilandje gezellige meiden staan die het voorgerecht maakten: de peterseliewortelsoep. Intussen konden we drankjes pakken die we wilden en er werden lekkere hapjes rondgebracht. Ik kan niet anders zeggen dan dat het goed geregeld was.

Tarte Tatin
O, wat zijn wij trots op ons resultaat! De taartjes waren supergoed gelukt (want we hadden goed geluisterd naar de tips) en ze waren nog lekker ook.

Daar gaan ze de oven in.
De sjalotjes wel met de snijkant naar boven leggen.

Aan tafel!

Het eindresultaat. De salade die erbij geserveerd wordt is ook superlekker!

Toen kwam het leukste gedeelte van de avond: we mochten de gerechten lekker opeten. Aan twee heel lange tafels zaten wij gezellig te dineren en de koks van Hello Fresh serveerden steeds de gerechten uit. Grappig dat je met veel mensen aan tafel zit die je niet kent. Je hebt dan leuke gesprekken. Zo hebben we een aantal medebloggers ontmoet en konden wij over onze wederzijdse hobby kletsen.

Het was ineens laat toen we naar huis reden. Wat een gezellige avond zeg! En wij kunnen zeggen dat de kerstbox best wel kerst waardig is. Het is gemakkelijk te maken, alle ingrediënten krijg je afgemeten thuis geleverd en de recepten staan duidelijk uitgelegd. Als wíj een tarte tatin kunnen maken, kan jij dat zéker ook!

Proost, op een fijne kerst alvast!

 

 


Heb jij onze andere artikelen over happiness al gelezen? We delen hier dingen waar wij blij van worden zoals bijvoorbeeld onze serie over: Hoe het begon.

Hou ook onze site in de gaten, want zondag komt onze eerste vlog online. Spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: