Column 9 – series

Lieve Lau,

O, ik zit er weer helemaal in: Expeditie Robinson. Wat een heerlijk programma is dat toch. Fantastisch om al die complotten te aanschouwen en te bedenken wie er weg gestemd gaat worden. Als ik het programma kijk, waan ik mezelf ook even op een tropisch eiland en bedenk ik me of ik zelf ook aan zo’n programma mee zou kunnen doen. Ik weet het niet hoor. Een maand lang weinig eten, ik zou het niet trekken. Dan heb je ook nog al die zware proeven die je moet doorstaan en mensen om je heen die je niet zelf als vakantiepartner uit hebt gekozen. Dat is best een opgave om daarmee op te moeten trekken onder die omstandigheden.

Volgen
Nou volg ik vrij weinig programma’s op tv. Naast de ‘Expeditie’ volg ik ‘Wie is de mol’ en dat was het wel zo’n beetje. Ik heb niet een heel spannend televisieleven en kan dus ook weinig over series meepraten. Ooit op een blauwe maandag heb ik nog wel eens Homeland gevolgd. Dat vond ik wel een heel toffe serie! Toen ook maar 24 geprobeerd, dat was minder een succes.
And that’s it.

Netflix
Nou bij jij wel een koningin in series volgen. Jij zit wel op Netflix en volgt van alles. Ik hoor je regelmatig tegen meiden zeggen welke serie leuk is om te volgen. Van spannend tot Nederlands tot vrouwenseries, je kent ze allemaal. Daarom dacht ik: jij kan ons vast een leuk lijstje geven van series die leuk zijn om te volgen. Wie weet, als ik ooit nog hip word en ook Netflix neem, kan ik dit lijstje erbij pakken. Tot die tijd kunnen onze lezers er wat mee.

Liefs, Marija


Lieve Marij,

I love expeditie! Geweldige tv altijd en heerlijk om alle complotjes te volgen. Al zit ik soms echt tenenkrommend naar de tv te kijken omdat ik zo slecht tegen onrecht kan. Dus als iemand er vanwege een complot wordt uitgestuurd en dat zelf helemaal niet doorhad en lekker in het spel zat, kan ik zo met die persoon meevoelen. Meedoen? No way. En dan niet met dezelfde reden als jij. Dat weinige eten zou ik wel overleven, die proeven misschien ook wel, maar de grootste reden dat ik niet mee zou doen? Al die vieze mensen. Ik kan zo slecht tegen mensen met slechte hygiëne. Ik ruik heel sterk, dus als iemand ook maar een klein beetje een vies luchtje om zich heen heeft, bah bah bah! En dan gaan al die mensen die al weken hun tanden niet hebben gepoetst, niet hebben gedoucht, geen enkele persoonlijke verzorging hebben gehad elkaar knuffelen… IEW!

TV
Net zoals jij (en steeds meer mensen) kijk ik ook niet zo vaak TV. Ik heb nog de ‘pech’ dat ik een man heb die verslaafd is aan nieuws en vooral politiek dat de dagelijkse praatprogramma’s bij ons regelmatig opstaan, maar hé, dan blijf ik ook een beetje bij. Elk nadeel heeft zijn voordeel toch 😉

Series
Maar even terugkomen op jouw vraag. Series, ik hou er echt van om helemaal in een serie te zitten. Samen met Evert een moord oplossen of van die heerlijke nietszeggende vrouwenseries als ik in mijn eentje kijk.

Top 5 spannende series
Hierbij mijn top 5 aan spannende series om met je vriend/man/vrouw/vriendin te kijken. Misschien even nog erbij zeggen waar wij van houden. Van spannende, meeslepende thrillerseries waarbij je aan het einde van iedere aflevering denkt: zullen we er nog eentje doen dan? Series zoals 24 en Prison Break heb ik echt gebingewatcht omdat ik ze zo spannend vond. Dus dan weet je een beetje mijn referentiekader wat ik leuk vind. Ik hou totaal niet van buitenaardse wezens of SF-achtige dingen, dus die hoef je niet te verwachten. Hier komt ie!

 1. Designated survivor
  Dit is een Amerikaanse politieke dramaserie over een kabinetslid dat plots president van de Verenigde Staten wordt als al zijn kabinetscollega’s omkomen. Maar deze aanslag was slechts het begin. Echt bloedstollend spannend!
 2. Homeland
  Het eerste seizoen van deze serie was alweer wat jaartjes gelezen op de Nederlandse TV (2012), maar de serie staat inderdaad ook op Netflix. Mocht je deze serie nou nog nooit gezien hebben.. Ga hem kijken! In het kort: Na acht jaar gevangene te zijn geweest in Afghanistan, wordt de Amerikaanse vermiste marine sergeant Nicholas Brody (Damian Lewis) bevrijd. Hij keert terug naar huis en wordt ontvangen als een held. Maar er is 1 iemand, Carrie Mathison, die haar twijfels heeft, gaat op onderzoek uit. Super spannend!
 3. How to get away with murder
  Deze serie volgt het privé- en professioneel leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan één van de meest prestigieuze universiteit in strafrecht van Amerika. Advocate Annalise selecteert een groep van haar beste studenten, die mogen meewerken op haar advocatenkantoor. Annalise is getrouwd, maar heeft ook een amoureuze affaire met politie-inspecteur. Wanneer haar persoonlijk en professioneel leven verstrengeld geraken, worden Annalise en haar studenten ongewild betrokken bij een moordcomplot.
  Ook echt een aanrader vind ik!
 4. American Odyssey
  In deze serie ontdekt een speciale eenheid van het Amerikaanse leger op een geheime missie in Mali dat een groot Amerikaans bedrijf islamitische terreurgroeperingen steunt. Deze onthulling heeft een dodelijke afloop. Zo wordt het team van soldaten door huursoldaten vermoord. Sergeant Odelle Ballard is de enige getuige die het overleeft en kan vertellen over de samenzwering. Maar dat gaat niet zomaar natuurlijk, dat snap je. Ook dit is weer super spannend.
 5. The missing
  Een vakantie in Frankrijk verandert in een nachtmerrie voor de ouders van een jongetje als die verdwijnt. Ik vond dit een hele goede serie. Het is niet zo bloedstollend spannend als de andere misschien, maar je wilt toch blijven kijken!

Top 10
Nu ik dit schrijf merk ik eigenlijk dat ik er wel een top 10 lijstje van kan maken, maar dat komt wel een andere keer. Ik heb het ook nog niet eens over de girly achtige series gehad, want ook daar heb ik een lijstje van. Als er animo voor is, zal ik wel nog wel een ander artikel aan wijden.

Heb je hier genoeg aan Marij? Ik zou zeggen: het is koud, het wordt winter, sluit dat Netflix abonnementje af en werk mijn lijstje af 😉 En oh ja.. ik vind je ondanks dat je (nog) geen series volgt toch hip hoor.

Liefs
Laura

PS.  Zijn jullie series kijkers? Wat zijn jouw favoriete (spannende) serie? Hebben jullie nog tips voor ons?

column 1 – spannend
column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd
column 8 – verrassing

 

4 gedachten over “Column 9 – series

Voeg uw reactie toe

 1. Hi Laura en Marija, ik lees jullie colums graag. Leuke weetjes en gezellige verhalen. Nu over series kijken daar geniet ik van. Netflix is echt leuk. Heb al veel series gekeken. Aanraders zijn The Affair Outlander, the Crown, Broadchurch, ook leuk zijn de Spaanse series zoals Grandhotel en Velvet. Zo heb ik nog een heleboel tips. Meiden ga zo Door met jullue verhalen ik volg jullie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: