Nieuw Zeeland – deel 5 (tips)

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn reisverslag van Nieuw Zeeland te lezen. Ik heb het in ieder geval met veel plezier gemaakt. Nou gaan er vast nog meer mensen naar dit schitterende land en daarvoor heb ik nog wat tips op een rijtje gezet. Komt-ie!

Alle tips op een rij:

  • Download thuis al de app: campermate. Hierop staan alle campings, speeltuinen, things to do, public toilets, shopping centra, etc op. Je kan per item ook reviews van andere reizigers lezen. Heel handig om van te voren al te weten of een camping goedkoop/duur, vies/schoon, leuk/saai is.
  • Koop in NZ een ruime auto (bij bijvoorbeeld ‘Buy Right Cars’). Het is even een investering, maar het is altijd nog veel goedkoper dan een camper te huren.
  • Neem van huis uit zoveel mogelijk kampeerspullen mee: tent, luchtbedden, slaapzakken en al wat keukengerei (goede pan bijvoorbeeld!). In NZ is alles erg duur, dus neem al mee wat je mee kan nemen. De rest schaf je daar aan.
  • Als je plek hebt in je tas, is het leuk om een hangmat mee te nemen. Kan je fijn tussen twee bomen in hangen en in chillen. Dat vergroot het vakantiegevoel kan ik je vertellen.

 

 

  • Reis dus met je eigen auto en spullen. Aan het eind van de reis maak je een account aan bij trademe.com (de marktplaats van NZ) en zet je alles wat je niet mee terug wilt nemen weer te koop. Al verkoop je je gekochte auto niet, dan is het nog steeds goedkoper dan een camper te huren. Het enige is wel dat je dan steeds je tent op moet zetten. Wij vonden dat niet erg. Bijkomend voordeel: Je kan vanuit je basiskamp op een camping jezelf met de auto verplaatsen zonder je hele hebben en houwen mee te nemen (zoals bij een camper).
  • Koop daar sloffen van schapenwol. Is wat duur in aanschaf maar o zo heerlijk als je thuis bent in de winter. Ik heb deze sloffen in Hanmer Springs gekocht. Daar had je een winkeltje met allerlei kleding van wol en possum gemaakt. Leuk om als souvenir mee naar huis te nemen. Ik heb ook dikke huissokken van Merinowol gekocht, die zijn ook heerlijk warm aan je voeten.
  • Maak regelmatig een photogrid op je telefoon. Dat kan je makkelijk versturen en het is een leuk overzicht van wat je gedaan hebt. Als je thuis bent aangekomen stop je al die gridjes gelijk in een online fotoboek en je hebt snel alles bij elkaar als naslagwerk. Kan je altijd nog even terug dromen naar NZ.

Dat waren mijn tips. Ben jij zelf ook in Nieuw Zeeland geweest en heb je nog nuttige aanvullingen op deze tips? Laat het hieronder weten in een reactie. Dan kunnen de lucky bastards die de reis nog tegoed hebben ook hiervan profiteren.


Heb je mijn andere delen van mijn reisverslag al gelezen? Je vindt ze hier in deze link.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: