Column 8 – verrassing

Lieve Marija,

Ik heb echt een te gek weekend achter de rug. Nu is mijn weekend eigenlijk altijd super fijn, maar 2 weken geleden was het echt helemaal super. Ik was 15 jaar samen met mijn man en hij had mij meegenomen naar Amsterdam voor een weekend vol verrassingen. Ik zal binnenkort nog wel een blog schrijven over wat we allemaal gedaan hadden, is misschien weer wat inspiratie voor anderen.

Sprookje
Het weekend was echt een sprookje. Ik viel van de ene verrassing in de andere en dat terwijl ik ’s ochtends nog niet eens wist dat we het weekend weg zouden gaan. Mijn man had alles weer tot in de puntjes geregeld. Soms vraag ik me weleens af waar ik zo’n man aan verdiend hebt, hij is echt een lot uit de loterij.

Zoetsappig
Wat een zoetsappige column tot nu toe hè.. ik hoor het je denken. En ik snap het wel als ik het zo teruglees. Maar ik kan er even niks anders van maken. Ik voel me altijd zo bijzonder als hij dit soort dingen voor me regelt. Maar ook als andere mensen (kleine) verrassingen voor me regelen. Neem nu mijn vrijgezellenfeest. Die dag was ook (mede door jou) tot in de puntjes geregeld met allemaal dingen die ik te gek vond. Hoe rijk kan je je voelen als je zulke mensen om je heen hebt die dit soort dingen voor je regelen en dus ook precies weten wat je leuk vindt.

Klein cadeautje
Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om verrassingen voor mensen te regelen. Of iemand te verrassen met een klein cadeautje, een kaartje of iets anders. Omdat ik weet hoe speciaal je je op dat moment voelt, probeer ik daar ook regelmatig iets mee te doen,

Nu ben jij zelf ook wel een aantal keer in je leven verrast. En zelf ben jij ook altijd heel goed in het bedenken van verrassingen of cadeautjes voor anderen. Kleine dingetjes doen voor iemand anders of de ander te laten weten dat je aan diegene denkt. Dat is toch het leukste wat er is? Heb jij nog leuke tips om mensen te verrassen met iets kleins?


Lieve Laura,

Verrassingen? I looooooove verrassingen! Met iets heel kleins kan je iemand al heel gelukkig maken. Neem nou alleen al een simpel compliment. Hoe leuk is het dat je horen krijgt dat je een leuk rokje aan hebt. Of dat je haar zo leuk zit. Dan voel je je toch gelijk een stuk beter? Bij mij geeft dat echt een boost!

Abonnement
Ik heb ook al een aantal vriendinnen een abonnement op een leuk tijdschrift cadeau gegeven. Zelf ben ik erg fan van de Wendy en gun mijn vriendinnen ook zo’n leuk blad. Ik kwam een keer een voucher van de Wendy tegen. Ik kon iets bestellen en voor 10 euro meer kon ik een vriendin lid maken. Dan gaan er bij gelijk radartjes werken: wie kan ik hiermee blij maken. Ik had een vriendin die toen een beetje in de put zat en heb haar blij gemaakt met dit abonnement. Zij blij, ik blij.

Geven
Het geeft zó’n fijn gevoel als je iets aan je medemens kan geven. Dat kan iets materialistisch zijn of iets voor iemand doen.
Iets voor iemand doen kan ook heel leuk zijn. Ik ga elke week bij opa en oma een kopje koffie drinken. Die mensjes worden daar zó blij van! Het is toch van de zotte dat er zoveel eenzame ouderen in Nederland zijn. Het gaat mij niet gebeuren dat onze opa en oma ook van die eenzame oudjes worden.

Post
Wat ook altijd leuk is, is om een kaartje te krijgen. En daarom dus ook zo leuk om er een te versturen. Zelf haal ik de kaartjes van Greetz. Ideaal! Je kan kaartjes online maken en versturen en ook kaartjes vooruit plannen.

Lege handen
Ik heb ooit eens ergens gelezen (van Deepak Chopra, een man met veel wijsheid over het leven): kom nooit ergens binnen met lege handen. Dat zinnetje blijft maar in mijn hoofd zitten. Als ik naar iemand toe ga, bedenk ik me altijd wat ik voor diegene mee kan nemen: chocola, bloemetje, zelfgebakken bananenbrood, etc. Het is gewoon attent als je iets voor iemand meeneemt.

Oppas
Zelf vind ik het ook superleuk om mijn man te verrassen. Dan regel ik een oppas en hebben we een onverwachts avondje samen. Heerlijk! Eindelijk even goed de tijd voor elkaar hebben.

Nou ben jij zelf ook altijd erg attent, Lau. Je stuurt altijd kaartjes en zelfs in de vakanties plan je alle kaartjes vooruit. Binnenkort heb jij  weer een verrassingsavondje voor mij, nog voor mijn verjaardag. Spannend! Ik ben benieuwd wat we gaan doen en heb er heel veel zin in.

Liefs,
Marija

PS. Benieuwd naar onze andere columns? Lees ze in de link hieronder. Vind je ze leuk? Laat het ons weten. Vinden we leuk.

column 1 – spannend
column 2 – ballen hoog
column 3 – kids
column 4 – herfst
column 5 – knutselen
column 6 – sporten
column 7 – wintertijd

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: