Nieuw Zeeland – deel 4

We gaan vanuit Lake Wanaka door in noorderlijke richting. Slik…. Gaat de terugrit naar Auckland (vliegveld) nú al beginnen? O ja, wat erg! We zijn op het punt gekomen dat we weer terug naar het noorden gaan. Hier moet ik psychisch even overheen komen hoor.  We hebben “nog maar 4 weken”. Ik wil nog helemaal niet naar huis! Wacht even, ik moet mezelf even herpakken hier. Wat nou “nog maar” 4 weken. De meeste mensen hebben dat niet eens in de zomervakantie. Ik moet dus niet zo zeuren en ervan genieten dat we nóg 4 weken hebben.

Gletsjer
We komen aan in Franz Josef. Hier vandaan worden tours georganiseerd naar de gletsjers. Aangezien de kinderen geen zin hebben om 8 uur te wandelen naar een beetje sneeuw (spelen op het strand is toch veel leuker?), hebben we besloten om diep in de buidel te tasten en een helikoptervlucht te gaan maken.

Instappen maar

In 3 minuten waren we bovenop de berg. Bizar snel gaat dat. Daar mochten we de heli even uit om in de sneeuw te staan en het te voelen. Na 10 minuten vlogen we weer door. We vlogen door de kloof, over de eeuwige sneeuw. Echt te gek was dat. Zo mooi!

Bovenop de berg in de sneeuw.
Hier vliegen we door de kloof over de eeuwige sneeuw.
De boot waarmee we de overtocht maakten. Check het slechte weer!

De overtocht
We gaan verder door naar het noorden (slik, niet leuk) en komen langs Westport aan in Picton. Hiervandaan komt en gaat de boot naar het Noordereiland. Wat een heftige terugtocht hebben we gehad. Het weer was erg slecht en we hebben megahoge golven op zee gehad. Ik kon op zo’n golf de horizon niet eens meer zien. Zo hoog kwam het schip. Kotsmisselijk kwam ik aan op het Noordereiland.

Bach

Thijs ‘de tuinman’ slaat met een bezem appeltjes uit de boom dat in onze tuin staat.

Het weer was dus niet al te best, dus hebben we voor 5 nachten een huisje gehuurd in Turangi. Een Bach noemen ze dat hier en het lijkt een beetje op een Ikea-bouwpakkethuis. Maar het is prima voor nu, alles beter dan met regen kamperen. Doordat het weer zo slecht was, hebben we veel spelletjes gespeeld. Gezellig! Ook zijn we hier bij Taupo naar een zwembad geweest met natuurlijk verwarmd water (we zitten weer op vulkanisch grondgebied).

De bach.

Waterval
Daar vlakbij zijn de Huka Falls. Een waterval waarbij het water met een onvoorstelbare kracht valt en stroomt. Niet normaal. Dat was wel heel gaaf om te zien en van het uitzicht te genieten. Je kon daar ook een toffe tour doen, die wij met onze kleine kinderen maar even geskipt hebben, maar die ik jullie wel nog even mee wil geven. Er is een soort speedboot met ik weet niet hoeveel power erin. Dat sjeest in volle vaart op de waterval af en komt er heel dichtbij. Dit is wel een tourtje voor de daredevils. Ik denk dat wij dit zonder de kids ook wel hadden gedaan. Het zag er heel stoer uit!

Vulkanen
Vanuit het huisje konden we ook goed naar het vulkanische gebied rijden (Tongario). We kunnen Nieuw Zeeland natuurlijk niet verlaten zonder de vulkanen gezien te hebben. Een van die vulkanen is een bekende uit de film ‘Lord of the Rings’ (in de film heet het Mount Doom en is het zwarte, duistere leefgenbied van Mordor)

Mount Ngauruhoe (Mount Doom)

Dus wij met de auto naar boven gereden, al een beetje de vulkaan op. Van daaruit kon je verder omhoog met een stoeltjeslift. Maar op de parkeerplaats halverwege de berg was het al zó koud. Bovenop de berg zou het nog veel kouder zijn! Daar waren we helemaal niet op gekleed. Zo dom van ons! Toen zijn we maar weer naar beneden gereden en hebben de vulkaan van een afstandje bekeken. Ook mooi.

Clarks Beach
Ons laatste stekkie hier in NZ met de tent. Deze camping ligt vlak onder Auckland en dat is de beste plek om je spullen te verkopen. Hier zetten we voor de 18e (en tevens de laatste) keer de tent op. Op deze plek gaan we onze gehele inboedel weer verkopen: de auto, de tent, de campingspullen. Alles gaat weg. We hadden het

Dag auto. Bedankt dat je ons overal naartoe hebt gebracht.

zo geregeld dat we op 1 dag álles weg konden brengen en een campertje op konden halen. Want gelukkig hadden we nog een paar dagen om van dit geweldige land te genieten.
Leuke anekdote: omdat alles in NZ zo niet normaal duur is, was onze tent (die we in Nederland gekocht hebben) daar veel meer geld waard. We hebben de tent met winst verkocht! Hilarisch toch?

 

Coromandel Peninsula

Ons campertje, dat hier ook fungeert als wasrek.

Met onze camper gaan we de laatste 4 dagen van onze reis in (snik). We rijden naar een schiereilandje in het noorden van het Noordereiland. Hier hebben we nog 4 fantastische dagen gehad, ondanks dat we maar niet aan de camper konden wennen: het rijdt niet lekker, het slaapt niet lekker, het is krap van binnen en de gehele keukeninboedel kan door de camper vliegen als je de keukenkastjes niet goed op slot doet (aaaaargh!).

 

We zijn hier lekker veel gestopt op verschillende strandjes. De een is nog mooier dan de ander. Pascal en Thijs hebben natuurlijk nog veel gevist. En er kwam natuurlijk een moment dat Pascal moest plassen (wc’s waren bij de parkeerplaats) en ik even op zijn hengel moest letten. Voel je ‘m al aankomen? Nou, hij had dus beet. OMG, heb ik dat! De vis binnenhalen lukte nog wel, maar eraf halen durf ik echt niet hoor. Gelukkig liepen er mensen naar me toe (die me waarschijnlijk al

Whaaaaa! Een rog!

zagen stuntelen) en kon ik zeggen: “Help! I got a fish!”. Vis eraf gehaald en terug in zee gegooid, Pascal baalde dat hij er niet was, want de enige vis die hij in deze reis nog wilde vangen zat zojuist aan zijn haakje. Haha!

Tijdens het vissen zagen we ook een rog langszwemmen. Wat gaaf zeg!

 

zonsopkomst

Cathedral Cove
Een van de laatste dagen zijn we op een van de mooiste strandjes op Aarde geweest: Cathedral Cove. Vanaf de parkeerplaats wandelen we ongeveer een half uurtje naar beneden, naar het strand. Wat is het daar idyllisch. Zo mooi. We zijn daar 1,5 uur op het strand gebleven om van deze plek en het uitzicht te genieten.

 

Hot Water Beach
Onze laatste hotspot hier in Nieuw Zeeland. Vlak voordat we naar het vliegveld rijden, rijden we nog even langs Hot Water Beach. Dit is eigenlijk een heel gewoon strand, maar op één plek (van ongeveer 100 bij 100 meter) komt loeiheet water uit de grond. Je kan hier dus letterlijk op het strand in een warm bad zitten. Bizar! Het water is zelfs zó heet, dat je het moet mengen met koud zeewater, anders verbrand je je huid.

Heerlijk warm bad!

Naar huis
En toen kwam het moment dat we weer naar huis moesten. Onze mega toffe reis zit erop. Wat hebben we genoten van dit mooie land en de tijd die we met elkaar hadden. En wat is het goed gegaan met de kinderen (daar was ik voor vertrek nog behoorlijk zenuwachtig over). Ze hebben het ook superleuk gehad en het kamperen en de tripjes die we maakten gingen heel goed. Natuurlijk hebben we onze reis ook op de kinderen afgestemd: we boekten leuke campings met een speeltuintje, gingen af en toe naar een zwembad  en hebben niet al te enge of lange tripjes gemaakt. En nee, het is niet alleen maar koek en ei geweest. We hebben best wel veel regen gehad, wat het kamperen er niet leuker op maakt. Dat maakte sommige dagen best saai.

Nu het moment daar is, is het ook goed om weer terug te gaan. Eigenlijk heb ik ook weer heel veel zin om iedereen thuis weer te zien. Onze lieve familie en vrienden. Ze stonden midden in de nacht op Schiphol om ons binnen te halen. Zo lief!

Met een dubbel gevoel zitten we in het vliegtuig.

Hebben we nog redenen om ooit terug te gaan? Zeker! Nu al zin in.


Heb je de andere delen van mijn reisverslag al gelezen? Lees ze hier.
Nieuw Zeeland – Deel 1
Nieuw Zeeland – Deel 2
Nieuw Zeeland – Deel 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: