Nieuw Zeeland – deel 3

Vanuit Kaikoura reizen we door naar Christchurch (oostkust, iets zuidelijker). De stad wordt vaak getroffen door een aardbeving, maar 6 jaar geleden door een heel zware. Daarvan zijn de mensen nu nog steeds gebouwen aan het renoveren/restaureren. Wat een puinhoop in die stad! Zoveel afgebrokkelde gebouwen en afgesloten wegen. Erg moeilijk begaanbaar dus. Het voordeel voor ons was dat door al dat nieuwbouw er een heel grote, supermooie speeltuin was aangelegd waar de kinderen heel leuk konden spelen. Aan speeltuinen ontbreekt het in NZ sowieso niet. Daar kan Nederland nog wat van leren!

Dan gaan we hier ook maar met een gondel de berg op om over het hele gebied (stad, baai en kratermeer) uit te kunnen kijken. Leuk tripje, mooi uitzicht over de stad.

 

Pinguïns spotten
We reizen nog wat zuidelijker af naar Oamaru. In dit stadje komen de pinguïns ’s avonds aan land om te slapen. Dat willen wij natuurlijk ook wel eens zien! Dus wij ’s avonds na het eten met onze twee ‘Freek Vonkjes’ langs de kust lopen om pinguïns te spotten. En dat is gelukt! Voor de kinderen is het al superspannend om ’s avonds nog op pad te gaan. Laat staan dan wilde dieren te zien. Ze waren niet meer te houden en wilden de volgende avond weer kijken! We hebben in deze streek niet alleen pinguïns gezien, maar ook zeeleeuwen aan land zien komen. Ze kwamen zo uit de zee het strand op lopen (voor zover zeeleeuwen kunnen lopen… ). Fantastisch!

Lake Tekapo

De meren
We trekken weer landinwaarts; naar het gebied met de meren. We zijn onderweg naar Lake Tekapo en komen onderweg langs Lake Pukaki. Daar zijn we even de auto uit gegaan. Het was lunchtijd en, zoals we bijna elke dag doen, picknicken we ergens waar het mooi/fijn/buiten/lekker is. Van tevoren werden we al ‘gewaarschuwd’ dat de kleur van dit meer niet normaal blauw was. Nou, ik kan je vertellen, mijn mond viel open toen we het meer naderde. Ik had nog nooit zo’n mooi helder gekleurd meer gezien! Het was haast mintgroen van kleur. Met aan

Mount Cook

het einde van het meer de icoon van NZ: Mount Cook met besneeuwde bergtop! Wat een fantastische plek om te picknicken! Aan Lake Tekapo hebben we een paar dagen op een camping aan het meer gezeten. Dat was toch ook wel zó’n mooie plek. Er was een moment dat ik zo volmaakt gelukkig was, dat ik er bedacht had nooit meer weg te willen. Zucht……

 

Bij gebrek aan een wijnkoeler…
Wat een prachtig uitzicht hier over de meren!

Queenstown
Toch brak dat moment wel aan en gingen we door naar Queenstown. Wat ziet die stad er gezellig uit met al die winkels, barretjes en restaurantjes! Maar dan bedenk je je ook gelijk dat je twee kleine kinderen bij je hebt, die barretjes helemaal niet leuk vinden. Deze stad bewaren we dus voor later (als we groot zijn…. Haha!) als we hier nog eens naar terugkomen.  Dan gaan we alle barretjes en restaurantjes af die we maar willen.

Queenstown ligt aan een meer: Lake Wakatipu. We zijn langs de oever van dat meer gereden. Ik denk dat we serieus 15 keer gestopt zijn om telkens weer op een nieuwe plek over het meer uit te kijken. Dit is zonder twijfel de mooiste route die je langs een meer kan rijden. Het is niet in woorden uit te drukken hoe prachtig mooi het is.

Met dit kommetje kan je goud uit het zand filteren.

Vanuit Queenstown zijn we een dagje naar Arrowtown geweest. Dit stadje staat bekend om zijn goud. Nou, dat wilden wij natuurlijk wel eens meemaken. Daar aangekomen gingen de kinderen eerst op goudzoekles (wij keken stiekem mee) en daarna zijn we de rivierbedding in gegaan om zelf goud te zoeken. Ik denk dat dit gewoon niet echt mijn ding is, we hebben namelijk NIKS gevonden. Terwijl anderen wel veel goud uit de rivier haalden. Toch was het wel een leuke ervaring!

Het einde van de wereld
We reizen door naar Te Anau. Vanuit dit plaatsje is er één weg naar de kust om daar een cruise te maken door de Milford Sound. Wat prachtig om hier tussen de hoge rotswanden te varen naar het einde van de wereld. Aan het einde van deze kloof zit je op de Tasmanzee. Als je hier een beetje zuidelijk afbuigt, kom je op de Zuidpool terecht. Dát hebben we maar niet gedaan en zijn netjes

Zoek het bootje (dat in het echt een groot schip is)

met de boot weer mee terug gegaan naar het vast land. Het is onvoorstelbaar hoe hoog de rotsen hier zijn. Dat heb je pas weer door als er een ander bootje langs vaart (net als bij de walvissen).

 

Paragliden
Door naar Lake Wanaka. Ook hiervan kan ik weer niets anders zeggen dan dat het prachtig is! Ik denk dat ik officieel om ben: vanaf nu kan ik zeggen dat ik heel erg van meren houd. Die rust, het water, de bergen eromheen. Ik vind het allemaal zó mooi. Gelukkig mogen we hier ook weer 4 dagen blijven. Kids spelen langs het water, wij lezen een boek, liggen in de zon en genieten van elkaar en dat we dáár zijn. Wow! Heb ik weer even een geluksmomentje. Ik geloof dat ik wel in dit deel van Nieuw Zeeland zou kunnen wonen.

Er was hier een ochtend dat ik tegen Pascal zei: ik zou wel eens willen paragliden. En Pascal zou Pascal niet zijn als hij dat niet gelijk zou regelen. En ja hoor, diezelfde middag sprong ik van een berg een vloog door de lucht. Wat een geweldig uitzicht over Lake Wanaka had ik hier toch. Fantastisch!

Yes, I did it!

Dit was deel 3 van mijn reisverslag. Het is zó leuk om alles zo op te schrijven en herbeleven. Ik hoop dat ik op deze manier jullie ook een beetje mee kan nemen op onze geweldige trip die we gemaakt hebben. Ga jij ook toevallig naar Nieuw Zeeland? Of heb je een andere toffe reisbestemming? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Vinden we leuk!

Had je mijn andere delen van het reisverslag ook al gelezen?

Nieuw Zeeland – deel 1

Nieuw Zeeland – deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: