Mannengriep 

We kunnen er niet omheen: het is herfst. Dat gaat helaas gepaard met verkoudheden, griepjes, snotneuzen, vrachtwagens vol zakdoekjes, keelpastilles en paracetamolletjes. Om de kilo’s sinaasappels maar niet te vergeten.

De normale griep
Waar we even met jullie bij stil willen staan is de griep. Er bestaan namelijk twee soorten griep. Je hebt de normale griep. Hierbij voel je je niet zo lekker tot aan belabberd. Maar hé, we zijn vrouwen en moeder en dan kan het soms zijn dat je niet ziek kan of mag zijn. De kinderen willen namelijk nog gewoon te eten, aandacht en naar school (en liefst niet in pyjama maar in gewone kleding). Er is voor ons vrouwen vaak nog steeds een hoop werk in huis te doen. Als je geluk hebt, kan je tussen de bedrijven door even op bed gaan liggen om ietwat uit te zieken, tot het moment komt dat iemand in huis weer iets van je nodig heeft. Nou zijn wij hier al behoorlijk op ingesteld en misschien is het daarom dat we dit alles best kunnen handelen.

De allesverslindende griep
De andere variant van griep hebben wij vrouwen nog nooit gehad en zullen het nooit krijgen. Dat is namelijk de zogenaamde “mannengriep”. Deze VERSCHRIKKELIJKE vorm van griep treft dan ook alleen maar mannen. Het is zo’n bizarre vorm van griep dat, als het je treft, je álles om je heen laat voor wat het is en alleen nog maar op bed kan liggen. Maar dat is nog niet het enige. De man kan ook niet veel meer hebben. Vaak voelen ze het zelfs aankomen. En zeggen ze op maandag. Ik voel me al heel rot en denk dat ik over 2 dagen echt ziek ben.

Bijkomende verschijnselen 

  • Ramen moeten dicht, o nee doe toch maar op een kiertje voor wat frisse lucht.
  • Gordijnen moeten dicht, want het is anders véél te licht in de kamer.
  • Dekens moeten goed voor hem ingestopt worden.
  • Er moet een glaasje water naast hun bed staan.
  • De kinderen moeten op afstand blijven, want anders is het natuurlijk veel te druk.

 

 

 

 

 

Quotes uit de ziekenboeg

  • “Wil je dat ik een sinaasappeltje voor je pers, schatje?” Man: “aaaaaaaaaaaaaaaah, ik weet het niet.”
  • “Wil je dan misschien een beschuitje, lieverd?” Man: “aaaaaaaaaaaaaaah, ik weet het niet. Wat is nu goed voor me?”
  • “Wil je überhaupt wat eten?”  Man: “Ik kan het wel proberen, maar ik weet niet of het goed gaat vallen.”
  • “Kan ik verder nog iets voor je betekenen?” Man: “Laat me anders maar even met rust. ” (om vervolgens 2 minuten later toch een beschuitje te vragen)
  • “Zal ik de dokter even bellen?” Man: “Ik denk dat ik te zwak ben om nu mijn bed uit te komen om naar de dokter te gaan. Misschien kan de dokter voor deze noodsituatie per uitzondering een keer langskomen.”

Wij kunnen er natuurlijk niet over meepraten hoe verschrikkelijk deze vorm van griep is, want THANK GOD krijgen vrouwen alleen de normale griep en blijft deze ons bespaard. Het is voor iedereen beter dat de man snel weer op de been komt, dus vertroetel hem maar lekker, dat heeft hij nodig.

Heeft deze verschrikkelijke mannengriep ook weleens jullie mannen getroffen? En heb je nog aanvullingen op de quotes of verschijnselen? Laat het ons weten. Vinden we leuk!

En voor nu: sterkte en beterschap!


Volg je ons al op Facebook en Instagram? Vinden we leuk!

Heb je onze blog over ouder worden al gelezen? We hebben heel veel voordelen gevonden!

4 gedachten over “Mannengriep 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: