Sporten – Column 6

Lieve Laura,
Ik heb zojuist een heerlijk weekje herfstvakantie gehad. Wat is het toch fijn om er even tussenuit te gaan. We hebben met de familie een huisje in de Veluwe geboekt. De kids konden overdag heerlijk in de bossen spelen. Kids blij, wij blij. We hadden veel lekkere dingen mee, want wij houden wel van lekker eten. ’s Avonds natuurlijk een wijntje en een kaasje, heerlijk! Veel eten en drinken en weinig sporten.

Bootcamp

sportenBest lekker zo’n weekje weg, maar van sporten komt natuurlijk weer helemaal niks terecht. Ik doe sinds 3 jaar aan bootcamp. Het is zó fijn om buiten te sporten. Zelfs in de winter is het lekker. Of ik kan beter zeggen: júíst in de winter is het lekker. De eerste 5 minuten zijn nog wat koud, maar na de warming up ben je al lekker warm en tijdens de training gaan er steeds laagjes kleding uit (tot aan m’n shirt natuurlijk, haha!). Ik kan het echt iedereen aanraden. ’s Zomers kom je toch al veel buiten, ’s winters wat minder. Dan is het juist fijn om even een uurtje buiten te zijn en van binnen uit op te warmen.

Sportschool

sportenVoordat ik begon met bootcamp, sportte ik in een sportschool. Ik ben 10 jaar lang verslaafd geweest aan steppen. Fantastisch om op opzwepende muziek de (moeilijke) pasjes uit te voeren. Ik ben door de instructeur toen zelfs overgehaald om zelf les te gaan geven. Ik heb de opleiding gedaan en ben begonnen met zelf steples te geven. Ook dat was een toptijd. Zo leuk om een groep mensen jouw step choreografie aan te leren en op te zwepen, om aan het eind van de les de muziek nog een keer hard te zetten en met zijn allen te knallen. Jij, en een aantal van onze vriendinnen, stonden ook altijd in mijn les. Superleuk vond ik dat!

Atletiek

sportenIn mijn jonge jaren zat ik op atletiek. Daar begon ik al toen ik 7 jaar was. Paar keer per week trainen, in het weekend ergens op een vereniging een wedstrijd of in de winter een cross. Dan werd er ergens een parcours uitgezet met strobalen, zand, blubber, enz. Verschrikkelijk vond ik dat, maar het hoorde erbij. Gelukkig maakte de gezelligheid een hoop goed. We hadden ook zó’n leuk clubje! De trainers waren geweldig, de kinderen heel hecht met elkaar, vaak een disco of slaapfeestje op de club. Fantastisch!

Nou was ik niet zo heel fanatiek aangelegd en zat ik er vooral voor mijn plezier op. Ik weet nog goed dat ik de 1000 meter moest lopen. De rest van de club stond je dan aan te moedigen. Als ik voorbij mijn trainer liep, deed ik echt goed mijn best en liep best hard. Maar aan de andere kant van de baan ging ik weer naast mijn vriendinnetje lopen en kletsen over van alles. Alsof hij dat niet doorhad, haha! Winnen hoefde voor mij niet. Meedoen vond ik al prima.

Zwemmen

sportenWeet je nog Lau, dat wij ooit een poging hebben gedaan om baantjes te trekken? Dat was zo goed voor je lijf, dus wij gingen dat maar eens even doen. De eerste keer trokken we netjes 50 baantjes, de keer daarna waren dat er nog maar 20 en gingen we de rest van de zwemtijd van de glijbaan af (want dat was veel leuker!). Totdat we op een gegeven moment alleen nog maar van de glijbaan gingen. Haha! Toen zijn we er maar weer mee gestopt. Geen succes!

Nou heb ik, als ik zo terugkijk, altijd wel iets aan sport gedaan. Sporten is ook zo goed voor je hele gestel. Ik zou nu niet kunnen zeggen wat ik het leukste vond of vind. Jij bent ook altijd aan het sporten geweest. Heb jij een absolute favo sport wat je gedaan hebt of nog steeds doet?

Liefs, Marija

 


Lieve Marija,

Sporten… ik heb er een haat/liefde verhouding mee denk ik. Aan de ene kant vind ik het heerlijk, je lekker even in het zweet werken en vooral het gevoel daarna.. dat is zo fijn. Maar ik moet me er wel echt toe zetten om iets te gaan doen. Ik weet dat het heel goed voor je is, maar toch… lekker even op de bank zitten na een drukke dag is ook fijn. Vind je niet?

Sportfamilie

Ik ben altijd opgegroeid met sporten. Niet eens alleen het doen van een sport, maar ook het kijken naar een sport. Wat dat betreft zijn we echt een sportfamilie. Op zondag om 19 uur kijken naar het voetbal, bord op schoot, ik weet niet beter. Als klein meisje mee naar de voetbalvelden op zondag met mijn vader, op koude winterdagen met vrienden van mijn ouders thuis naar het WK schaatsen kijken en rondetijden meeschrijven. Olympische Spelen volgen op de voet. Wat dat betreft kan ik best meedoen in een quiz over sport denk ik.

Sporten

sportenAls kind heb ik denk ik ook alle sporten wel uitgeprobeerd. Zwemmen, schaatsen, hockey, korfbal, tennis en toen ik ouder werd kwam ook de sportschool om de hoek kijken. En hardlopen en bootcampen. Ik ben, wel wat meer dan jij denk, ik altijd fanatiek geweest. Ik deed wel mee om te winnen, kon ook echt flink balen als we hadden verloren.

Teamsport

Uiteindelijk moest ik toch kiezen voor bepaalde sporten want ik was op een gegeven moment bijna iedere dag aan het sporten. Ik vond het lastig, want iedere sport had wel wat maar vooral een teamsport vond ik heel leuk. En ik moet zeggen dat ik daar niet alleen uit sportief oogpunt, maar vooral ook uit sociaal oogpunt voor gekozen had denk ik. Het echte verenigingsleven, ik vond het geweldig. Echt een soort grote familie. Naast dat het sporten heel belangrijk was, waren ook de feestjes natuurlijk erg leuk. Je kent me 🙂 Het sociale aspect aan sporten vind ik eigenlijk nog belangrijker dan het sportieve.

Voetbal

sportenWat dat betreft wil ik het sporten ook echt meegeven aan mijn kinderen. En dat lukt al aardig merk ik. Tijn zit op voetbal inmiddels. Milou is natuurlijk nog te klein (2), maar ik ben benieuwd waar haar interesses liggen, maar ik gok ook bij een teamsport. Ook het volgen van sport zit er bij Tijn al in. Als op zondag de tv weleens aangaat en hij ziet een raceauto, roept hij heel hard: MAX. Of als Feyenoord speelt, dan wil hij de hele wedstrijd zien. (ik weet niet precies waar dit is mis gegaan aangezien wij uit een AJAX familie komen ;-)) En het schaatsen vindt hij tot grote ergernis van zijn vader ook al heel leuk. Eigenlijk vindt hij alle grote sportevenementen leuk om te kijken.

Hardlopen

sportenWeet je wat ik ook tof vond, dat we uiteindelijk nog een keer samen met de AA vriendinnen de 10 km hebben gelopen. Wat een overwinning vond ik dat voor mezelf. En fantastisch om met jullie te delen! Jij bent een iets betere hardloper dan ik, maar dat komt natuurlijk ook door je atletiek verleden 😉 Wisten jullie trouwens dat Marija ooit derde is geworden bij het speerwerpen? Ik stond als trots vriendin langs de lijn natuurlijk!

Om nog even terug te komen op het begin van mij verhaal. Ik ga zorgen dat mijn haat/liefde verhouding betreft sport wordt teruggebracht naar alleen maar een liefde verhouding, want ik zie eigenlijk alleen maar voordelen als ik mijn verhaal teruglees hierboven.

Wat voor sport(en) doe jij?

Liefs
Laura


Lees hier onze andere columns:
Column 1 – Spannend
Column 2 – Ballen hoog
Column 3 – Kids
Column 4 – Herfst
Column 5 – Knutselen

2 gedachten over “Sporten – Column 6

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: