10 voordelen aan ouder worden

Happy birthday to meeeeeeeeeee! Vandaag is de dag dat ik verjaar. Weer een jaartje ouder en dichterbij de 40. Inmiddels staat de teller op 37. In ‘About’ had ik al beschreven dat ik geen moeite heb met ouder worden. Eigenlijk vind ik het wel leuk. Nou ja, de meeste dingen dan….

Lijstje
Wij van Fit Fun Fab houden van lijstjes. Thuis maak ik ook altijd lijstjes met de klusjes die nog gedaan moeten worden. Het is lekker overzichtelijk en het afstrepen wat je al gedaan hebt is zó lekker. Al heb ik ook een periode gehad dat ik juist stress kreeg van lijstjes. Dat kwam vooral door de drukte van alledag. Als er dan ook nog zo’n (voor mijn gevoel eindeloos) lang lijstje bijkwam, wist ik even niet meer hoe ik alles voor elkaar moest boksen. Ik heb zo vaak het hele lijstje in de prullenbak gegooid. Maar dat is een ander verhaal dat ik een andere blog nog wel eens nader toelicht.

Voordelen
Deze blog gaat vooral over hoe leuk het eigenlijk is om ouder te worden. Daarom hier een lijstje met 10 voordelen van het ouder worden. Dit geldt misschien niet voor iedereen, maar voor het gemak gaan we ervan uit dat de meesten zich hierin kunnen vinden. Komt-ie:

 1. Je uitstraling groeit
  Je bent minder onzeker dan vroeger. Toen kon je je om alles wat iedereen van je vond druk maken. Nu weet je wel beter en sta je sterker in je schoenen. Je weet wat beter wat je wilt en dit straal je ook uit. Je weet ook dat iedereen maar wat doet waarvan ze denkt dat goed is en niemand perfect is. Dat je een bepaalde zekerheid uitstraalt, kan door sommigen opgevangen worden als arrogant. Maar so what! Dat zegt meer over hen dan over jou!
 2. Je drinkt betere wijn
  Je hebt (waarschijnlijk) iets meer geld te besteden dat vroeger en kan daardoor dus betere wijnen kopen (in plaats van die sloeberdrankjes die je vroeger kocht om in te drinken voor het stappen). Je waardeert de wijnen ook meer en wil daar ook meer geld aan uitgeven. Zeg nou zelf: er gaat toch niks boven een goed glas wijn? Ik kan daar ultiem gelukkig van worden.
 3. Je mensenkennis vergroot
  Je hebt meer mensenkennis dan vroeger. Je hebt in je leven natuurlijk al meerdere mensen ontmoet en bent waarschijnlijk leuke en minder leuke mensen tegengekomen. De minder leuke mensen herken je nu sneller.
 4. Je hebt meer levenservaring
  Je levenservaring helpt je bij het verwerken van tegenslagen. Vroeg of laat ga je die sowieso meemaken, op welk vlak dan ook. Je weet nu beter hoe je daarmee om kan gaan. Je valt, je krabbelt overeind en gaat weer door.
 5. Er zijn leukere feesten
  Je hebt meer toffe feesten dan vroeger. Omdat je niet zoveel feestjes meer hebt als vroeger geniet je er ook meer van. Denk hierbij aan vrijgezellenfeesten, trouwfeesten, 30 jaar, 40 jaar, enz. Vroeger kon ik me niet indenken dat ik ooit zou stoppen met stappen. Het was heaven on earth! Nu kan ik nog steeds behoorlijk genieten als ik een keer op stap ben en helemaal als we een leuk feestje hebben. Maar dan is het ook wel weer heel lekker om de avond (en het weekend) daarna niks te hebben.
 6. Je hebt meerdere redenen voor de schoonheidsspecialiste
  Je gaat niet alleen meer naar de schoonheidsspecialiste omdat het fijn is, maar je hebt nu een andere hele goede reden om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Je huid verandert naarmate je ouder wordt en helaas horen daar ook de rimpels en groeven bij. Het is superbelangrijk dat je je huid goed verzorgt. Zo houd je je huid stralend en blijven de rimpels wat langer uit. Jammer genoeg zijn de groeven die er al zitten niet weg te poetsen, anders was ik niet meer uit de stoel van mijn schoonheidsspecialiste te slaan.
 7. Een geldige reden om speciale crèmes te gebruiken
  Daarop aansluitend heb je nu ook een goede reden om crèmes en oliën te kopen. Verwen jezelf maar goed. Ik smeer mijn gezicht in de zomer in met een dagcrème met factor 30 erin, in de winter met factor 15 en elke avond met pure arganolie. En dan maar hopen dat ik zo mijn jeugdigheid zo nog wat langer vast kan houden.
 8. Je krijgt kinderen
  Je wordt ouder en komt op een leeftijd dat je heel graag kinderen wilt. En het is ons gelukkig gegeven om kinderen te mogen krijgen. In 2012 is mijn Thijs geboren en in 2013 Isabel. Ja ik weet het, ze zitten kort op elkaar. Dat leg ik ook later in een andere blog nog wel eens uit. Het zou zomaar iets met mijn stressblog te maken kunnen hebben waar ik hierboven verteld heb (drukke periode geweest). Ik geniet enorm van mijn koters. Ze zijn zo leuk samen. Hoe cliché het ook klinkt: het is soms pittig, maar je krijgt er veel voor terug. De knuffels, kusjes, tekeningen, etc. die ik krijg zijn onbetaalbaar. Ik zou willen dat ik deze tijd in een klein doosje kon stoppen en over 15 jaar weer tevoorschijn toveren. Dan zijn ze 18 en 19 jaar en (waarschijnlijk) een stuk zelfstandiger dan nu. Willen ze dan nog wel bij mij op schoot komen zitten? Of knuffelen? Ik hoop het!
 9. Meer vrije tijd
  Nu mijn kiddo’s ook ouder worden, worden ze ook steeds zelfstandiger. Ze kunnen nu zelf spelen. Zonder mij. Dat geeft mij tijd om weer eens iets voor mezelf te doen als zij spelen. Boek lezen, blogs schrijven, rommelen in huis, enz. Wat een heerlijkheid is dat toch! Isabel (mijn jongste) gaat nu ook naar school. Dat betekent dat ik op dagen dat ik niet werk alleen thuis ben. Ik herhaal: IK BEN ALLEEN THUIS en kan doen wat ik wil. Sorry hoor, ik heb even een genietmomentje.
 10. Avonden vrij
  En doordat ik overdag nu meer tijd heb, kan ik ook ’s ochtends gaan sporten. Wat heerlijk om zo je dag te beginnen! Een ander voordeel hiervan is dat ik de avonden weer vrij ben en meer tijd heb voor Pascal. En tja, waar we dan allemaal de tijd voor hebben, hoef ik hier denk ik niet uit te leggen toch? Yahtzeeën bijvoorbeeld……. 😉

En? Kunnen jullie je hierin beetje in vinden? Of heb je zelf nog aanvullingen waarvan je niet begrijpt dat ze niet in dit lijstje staan? Laat het ons weten. Vinden we leuk!


Vragen, opmerkingen, suggesties of feedback over Fit Fun Fab? Mail het ons, of vul het contactformulier in. We vinden het leuk als je meedenkt!

 

5 gedachten over “10 voordelen aan ouder worden

Voeg uw reactie toe

 1. Gefeliciteerd! Wat zijn jullie verhalen toch herkenbaar en super leuk om te lezen! Ik zeg over n paar mnden alle verhalen bij elkaar en een boek er van laten maken! Word vast n succes!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: