Offline (social) op vakantie

De zomervakantie zit er alweer lang en breed op. Het is inmiddels alweer herfstvakantie. Voor de kinderen dan, wij teren nog op onze geweldige zomervakantie. We hebben echt ontzettend genoten in het altijd mooie Italië, onze ideale vakantieland. Het was soms wat warm (understatement), maar op vakantie heb je daar toch minder last van. Lekker veel gezwommen, stadjes bezocht, gegeten en gedronken (van allebei veel te veel) en genoten van elkaar. Echt quality time met zijn vieren.

Fotografie: Gijs de Kruijf

3 weken Italië
Bijna 3 weken achter elkaar met zijn vieren genieten van het goede zonnige leven, dat is toch iets waar je naar uitkijkt? Wij wel in ieder geval. En wat wij nu al een paar jaar doen tijdens de zomervakantie is onze social media uitzetten. Uitzetten? Ja, echt volledig social offline.  Als ik het vertel aan mensen, krijg ik altijd hele vreemde gezichten en soms wat onbegrip. En vooral nu je internetbundel binnen de EU overal geldig is en je niet extra hoeft te betalen om te internetten snappen veel mensen het niet echt.  Reacties als: ‘dat zou ik echt nooit kunnen’ of ‘wat erg dat je daar geen wifi hebt’ zijn veel reacties die ik krijg. Ik leg soms uit dat er een prima wifi is, of dat het helemaal niet zo moeilijk is, en dat het onze eigen keuze is, maar meestal laat ik het maar zo. Ieder zijn eigen keuze natuurlijk.

Offline feestje
Maar voor ons is het echt een offline feestje. Het hele jaar word je een soort van geleefd en ben je bezig met je social media. Vooral Whatsapp staat altijd aan. Allerlei groepen waar continu berichten op binnenstromen of 1 op 1 contacten. Super leuk, gezellig en soms nuttig, maar soms ook even niet. Als je uitrekent hoeveel tijd je kwijt bent van de dag om met dit soort social media bezig te zijn, is het heel veel. En op vakantie hebben we gewoon even tijd voor elkaar en niet voor je telefoon. En het klinkt raar, maar ik kijk er gedurende het jaar al best naar uit om even social offline te gaan.

SMS
De opa’s en oma’s sturen we af en toe een old skool sms’je hoe het gaat en sturen wat foto’s door via de e-mail, maar verder blijven we van de social media vandaan. En de eerste 2 dagen is het echt onwennig, maar daarna voelt het heel fijn. Je hebt geen idee meer wat voor dag het is, wat er (sociaal) gezien in Nederland speelt, we leven in het hier en nu. Precies zoals we willen. Het kost ons ook echt geen moeite om het uit te zetten. Misschien omdat we al ervaren hebben wat voor rust het geeft. Het scheelt wel dat we het allebei fijn vinden, want als de een wel de hele tijd zit te appen, dan is het toch anders. Dus mocht je het overwegen, zorg dat degene waar je mee op vakantie bent, het ook doet 🙂

Aanrader
Ik kan het echt aanraden om op deze manier op vakantie te gaan. Je komt tot rust en leeft alleen met de mensen met wie je op dat moment op vakantie bent. Veel bewuster! Misschien een tipje voor deze herfstvakantie? Of volgende zomervakantie? Of verkies je toch een online leven, ook op vakantie? Ik ben benieuwd!


Heb je deel 1 van het reisverslag van Marija al gelezen? Aanrader!

25 gedachten over “Offline (social) op vakantie

Voeg uw reactie toe

 1. Ik kan me zo goed voorstellen dat dit heerlijk is!! Ik vind het moeilijk, om social media tijdens de vakantie geheel af te zweren, want ik post vooral graag wat vakantiekiekjes op instagram. Maar ik probeer wel écht mijn telefoongerbuik / internet te beperken tot 1 of 2 korte momenten per dag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Weet je wat grappig is… dat je je pas echt beseft dat het heerlijk is als je het doet… en dat is de reden waarom ik het dit jaar weer ga doen. Maar ik snap ook dat het leuk is om wat op IG te posten… 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Wij proberen het ook zoveel mogelijk, maar moeten voor ons eigen bedrijf helaas wel bereikbaar zijn. Verder proberen we wel zoveel mogelijk onze telefoon thuis te laten en als we s avonds nog even lekker borrelen terwijl de kids slapen, dan zijn onze telefoons ook zeker weg, terwijl we dit thuis nooit zouden doen 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: