Het AA-concept

In ‘Hoe het begon – deel 2’ hebben wij het gehad over de AA meisjes. We zouden dit nog verder uitleggen, dus daar gaat deze blog dan ook over. We hebben allebei verschillende vriendinnengroepjes en onze AA vriendinnengroep is daar 1 van.

Geen afspraak afzeggen
De AA staat dus niet voor de Anonieme Alcoholisten. Nee nee…. Wij van de AA zijn juist het tegenovergestelde daarvan, maar dat terzijde. De AA staat bij ons voor Anti Afzeg. En het woord zegt het al: als wij een date hebben met de AA, dan mag je gewoon NIET  afzeggen. Super handige regel, want je weet tenminste zeker dat de date sowieso doorgaat. Hoe vervelend is het als je een gezellig avondje hebt gepland met je vriendin(nen)  en er zegt iemand af, waardoor het dus niet door kan gaan. Je had je er nog wel zo op verheugd, dus de teleurstelling is groot.

Geen afspraak verzetten
Daarnaast kennen we allemaal het verschijnsel. Je hebt een afspraak staan, maar een week van tevoren komt er een andere afspraak voorbij. Nu kan je dan weleens denken: misschien kan ik de eerste afspraak verzetten, zodat ik wel bij de andere afspraak kan zijn. Kans bestaat dan dat zo’n eerste afspraak steeds verzet wordt en uiteindelijk nooit doorgaat. Met AA voorkom je dat dus!

De joker
Nou bestaat onze AA al een jaar of 12. We zijn een groepje van 4 meiden die het leuk vinden om gezellige avondjes en weekenden met elkaar te hebben. Even weg van alle drukte van werk, sporten en andere verplichtingen, alleen maar gezellig kletsen, dansen en wijntjes drinken. we hebben niet heel veel activiteiten, maar dat is eigenlijk ook de bedoeling. Toen we 12 jaar geleden van de dates een AA maakten, hadden we thuis alleen nog maar een man. Geen kids dus. Dan is een AA makkelijk te plannen. Nu we allemaal kinderen hebben, kan het wel eens voorkomen dat je kind erg ziek wordt. Dan mag je (bij hoge uitzondering) een joker inzetten. De kids gaan immers altijd voor. Als je kind zó ziek is dat hij alleen nog maar bij mama wil zitten, mag je je ‘joker’ inzetten (let op: je hebt maar een beperkt aantal jokers per jaar, dus wees voorzichtig met inzetten hiervan ;-)). Als je kind het ook met papa af kan, dan kan je gewoon wel naar de AA.

Ziek zijn kan niet
Het AA concept zit er bij ons zo ingebakken dat als we op zaterdag een date hebben staan en je bent op maandag al niet zo lekker, dan doe je er ALLES aan zodat je zaterdag weer beter bent. Hiervoor mag je dus géén joker inzetten. Dan ga je maar ziekjes mee, maar de AA gaat altijd door. 🙂

Maak van je date een AA
Dus onze tip voor iedereen: kijk bij het maken van een date of je er een AA van kunt maken. Als iedereen van je date dat ook zo in de agenda zet, dan durft en wil er niemand meer afzeggen en weet je zeker dat je een gezellig avondje voor de boeg hebt. Ga jij van je komende date met vriendinnen ook een AA maken? Laat het ons weten. Vinden we leuk!

Fotografie: Gijs de Kruijf —– Tessa, Marija, Hilda, Laura

Onze columns al gelezen? Hierin delen wat we wat ons bezighoudt. Bijvoorbeeld de laatste column over de herfst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: