(Gezonde) Traktatie

Deze zomer was het zover. Mijn kleine grote kleuter werd 6 jaar! 6 jaar mensen, ik herhaal 6 jaar! Ik snap echt niet waar de tijd blijft, voor mijn idee is ie vorige week geboren.

Traktatie
Maar goed, Tijn was dus jarig en het was weer tijd voor de jaarlijkse traktatie. Nu hebben ze op school best wel wat regels betreft traktaties, dus ik ben weer eens het internet af gaan speuren. Op zoek naar een gezonde lekkere traktatie. Ik ben veel verschillende traktaties tegengekomen, maar bij veel traktaties dacht ik: HUH? HOE DAN? REALLY? Het moet voor mij vooral niet te moeilijk zijn. Ik ben (in tegenstelling tot Marija) geen juf en geen knutselkoningin (understatement) en ik vind het leuk om voor mijn zoon een mooie lekkere traktatie te maken, maar niet om er avonden mee bezig te zijn.

Inspiratie
Dus na wat inspiratie gezocht te hebben op internet heb ik het volgende bedacht. Gezonde zomer’ijsjes’. En ik vond het zelf heel erg geslaagd! Dus mocht je nog een leuke traktatie zoeken en ben je net als ik niet heel erg aangelegd voor dit soort dingen, neem gerust deze traktatie over! Hier komt het recept.

Ingrediënten:

  • Ijshoorntjes (liefst zo breed mogelijk aan de bovenkant)
  • Muffinvormpjes
  • Chocolade
  • Discodip
  • (Zomer)fruit

Hoe maak je het?
Je smelt de chocolade in een pannetje. Het beste is au bain-marie. Je leg de discodip op een bordje. Je pakt een hoorntje, doopt deze in de chocolade, vervolgens in de discodip en je legt hem op een bord om te drogen. Dit doe je met alle hoorntjes die je wilt gebruiken. Als de chocolade gedroogd is, doe je een muffinvormpje in het hoorntje en schept dan het (zomer)fruit erin. Ik heb gekozen voor aardbeien, frambozen en bramen, maar dit kan je natuurlijk zelf invullen.

Herfst
Nu is de zomer natuurlijk voorbij, maar kinderen (althans de mijne) vinden ijsjes altijd lekker dus je kunt er nu natuurlijk ook ijsjes met herfstfruit van maken. Lekker met appels, peren, mandarijnen.

Ik heb alle ijsjes recht opgezet in een mandje en op deze manier kon Tijn het meenemen naar school. Ziet er leuk toch voor een niet-juf en niet knutsel-queen?

—————————————————————————————————————————————————–

Heb je ons gezonde 10-uurtje ook al gezien? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: