Column 3 – kids

Lieve Marija,

Kleine kinderen. We hebben ze allebei. Oké, jij niet meer baby klein, maar kleuters vind ik nog steeds kleine kids. Ik doe veel dingen graag met mijn kids. Als ik samen met hen ben, voel ik me compleet en gelukkig. Als ze niet thuis zijn, mis ik ze ook echt. Maar wat doe ik het allerliefste met ze? Eigenlijk vind ik het heel fijn als we gewoon thuis zijn met z’n 4-en. Ieder doet zijn eigen ding en ik kijk stiekem genietend om me heen. Op dat moment groeit mijn hart van liefde.

Maar natuurlijk doe ik ook dingen met mijn kiddo’s en zitten we niet altijd thuis. Eigenlijk zitten we veel te weinig thuis, misschien dat ik daarom ook zo geniet van die momenten. Jij schreef eerder over dat mensen vertederd naar je kindjes kunnen kijken en jij groeit van trots. Dat herken ik ook heel erg. Als ik met die 2 door het winkelcentrum of ergens anders loop en ik hoor om me heen de oeh’s en aaahh’s en wat schattig dan straal ik van oor tot oor.

Met mijn oudste apie vind ik het heerlijk dat ik gesprekken met hem kan voeren inmiddels. En dat hij dus ook gerichte vragen stelt en we echt over onderwerpen kunnen praten. Hij leest mij inmiddels voor en ook dat is te cute. Met mijn jongste drakie vind ik het heerlijk om lekker gek te doen en te dansen en te stoeien. Ze gaat ‘all-in’ zeg maar, nergens bang voor.

Het hoogtepunt van het jaar is echt de zomervakantie met z’n vieren. Afgelopen jaar (weer) naar Italië, wat een feest was dat. Ultieme quality time.

En met zijn drieën of vieren vind ik het allerleukste om na het eten kinderdisco te hebben. Keihard de muziek aan (sorry buuf) en dansen, springen en gek doen. Muziek is echt ook belangrijk bij ons thuis. Er gaat bijna geen dag voorbij dat de muziek niet aanstaat.

Gezelligheid en feestjes worden bij onze kids ook met de paplepel ingegoten. Als er ergens een feestje is, staan mijn druifjes vooraan en willen ze nooit naar huis, heerlijk he! Van wie zouden ze dat nou hebben? 😉

Ze worden ook ‘boos’ als wij naar een feestje gaan en zij gaan logeren of de oppas komt. De laatste tijd betrap ik mezelf erop dat ik van tevoren niet meer zeg als ik een ‘grote mensen’ feestje heb.

Vertel jij je kinderen weleens een leugentje om bestwil?


Lieve Laura,

Een leugentje om bestwil. Eigenlijk moet ik daar heel hard om nadenken. Dus óf ik doe niet aan leugentjes óf ik vertel ze wel eens een leugentje om bestwil, maar heb het niet echt door dat ik het doe. Dat is wel een goeie om eens over na te denken…

Die leugentjes zijn er dus wel degelijk. Als ze op hun fiets zitten en ze nog nèt niet met hun voeten bij de grond kunnen, vertel ik ze dat ze meer boontjes, peentjes en broccoli moeten eten. Daar ga je van groeien! Maar een ander moment vertel ik ze weer dat ze niet zo veel mogen eten, omdat ze dan te hard groeien. Dat wil mama niet, want straks zijn ze te groot en willen ze niet meer met papa en mama knuffelen… Dat willen we niet hoor! Ze weten ook wel dat dit een grapje is en meer een verkapping dat we heel erg hopen dat ze later als ze groot zijn ook nog met ons willen knuffelen.

We zitten er wel eens over te fantaseren hoe de kinderen later zullen zijn. Wat doen ze, wie zijn hun vrienden, wat zijn hun hobby’s, hoe staan ze in het leven, etc. Het is moeilijk om daar een voorstelling van te maken, want je weet toch niet hoe het gaat lopen. Thijs zit nu pas in groep 2 en Isabel zit net in groep 1. Ze zijn nog zo klein. Heerlijk! Het liefst blijven ze nog dichtbij ons.

Ik weet dat dat over 5 jaar anders kan zijn. Dan willen ze op het strand misschien liever een eindje verderop liggen met hun vriendjes. OMG! Gaat dat ook echt met mijn guppies gebeuren? Ik zie het wel om me heen zo gaan. Daarom genieten we nu extra van de momenten dat we met z’n viertjes zijn. Niet voor niks zijn we afgelopen winter 3 maanden naar Nieuw Zeeland geweest. Dat was het ALLERTOFSTE wat we maar met ons gezin konden doen. We zouden zo weer terug willen…..

 


Klik hier voor onze andere columns:
Column 1 – spannend
Column 2 – ballen hoog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: