Eén zoen

Je komt binnen op een verjaardag en je bent wat aan de late kant. Het is wel zo beleefd om iedereen persoonlijk gedag te zeggen (dat probeer je je kids ook mee te geven…), dus geven we iedereen 3 zoenen. Dat is ooit door iemand bedacht. In Nederland geven we iedereen die je persoonlijk kent 3 zoenen. In Frankrijk geven ze op de meeste plaatsen 2 zoenen, maar in de champagnestreek zelfs 4! Man man man, daar ben je dan lang mee bezig .

Hoe intiem een zoen kan zijn, het heeft toch iets afstandelijks als je je beste vrienden 3 zoenen geeft. Dat doe je namelijk ook bij je oma (en andere oude mensen).  Eén zoen is toch veel gezelliger? Daarom nu: een oproep voor één zoen. Wij gaan voortaan bij vrienden en goede bekenden maar één zoen geven. Doe je mee?

Om awkward momentjes te voorkomen, ga je vooraf aankondigen dat je maar 1 zoen geeft. Dat is vooral voor mannen heel duidelijk. Mannen vinden het namelijk bloedirritant als jij ze 1 zoen geeft en zij nog onderweg zijn naar 3 zoenen. Dus vooral bij mannen moeten we het goed aankondigen.

Misschien dat we onze ouders, ooms en tantes hierin nog niet mee krijgen. Het is voor hen ook heel lastig om “eeuwenoude gewoontes” te doorbreken. Wij zijn nog jong en vitaal en kunnen dit veel beter aan ;). Het zal in het begin nog even schakelen zijn wie we één of drie zoenen geven, maar dat kunnen wij wel aan. Na een tijdje wordt het een gewoonte en zal het logisch zijn dat we maar één zoen geven.

Wij gaan de uitdaging aan. Jij ook?

8 gedachten over “Eén zoen

Voeg uw reactie toe

  1. Jaaa super fijn als het naar 1 gaat. Oké bij de ouderen onder ons kunnen we het nog wel bij 3 houden maar die zie je niet zo vaak toch??!! Ik ga het voortaan ‘aankondigen’ en hou het bij 1 zoen. Ik hou er nu al van 😊

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: