Slim?

Mijn zoon, hij is bijna jarig. Net als zijn leeftijdsgenootjes wordt hij bijna 5. Dat betekent dat hij zijn eerste kinderfeestje krijgt. Wat een spanning! We zijn er al een paar weken mee bezig: wat wordt het thema, wie nodigen we uit, enz. Hij heeft inmiddels al een paar kinderfeestjes gehad en dat is nu zijn grote voorbeeld. Laat die moeder van het eerste feestje nou net groots uitgepakt hebben!

Zijn eerste kinderfeestje had als thema piraten. Thijs vindt dat geweldig! Ik appte moeder nog om te vragen of hij zijn piratenpak aan kon trekken. Dat mocht wel, maar ze zou ook zelf voor pakken zorgen. Pardon?! Ga jij voor al die kinderen een piratenpak kopen? Is dat hoe een kinderfeestje tegenwoordig hoort te zijn? OMG!

Dus Thijs ging vol spanning naar het piratenfeestje. Aan het einde van de middag werd hij weer thuis gebracht en had de grootste verhalen. Wat was het gaaf! Ze hebben hun eigen piratenpak beschilderd, er was een piratenspeurtocht op het strand en ze hebben schatten gezocht. Fan-tas-tisch!

’s Avonds aan tafel bespreken wij altijd even de dag door en kon Thijs vertellen over zijn avontuur. We bespraken ook maar gelijk wat hij zelf op zijn kinderfeestje als thema wilde hebben. “Ik wil graag een dinofeestje, mam.”  Een dinofeestje? Hoe ga ik dát nou weer voor elkaar krijgen, dacht ik bij mezelf. “Eeeeeeeh lieverd, is er nog een ander thema dat je ook leuk vindt? Dan kunnen we daar een feestje bij bedenken,” probeerde ik hem nog over te halen.

Krijg ik als antwoord: “Nou zeg! De moeder van P. is tenminste slim, want zij kan leuke kaartjes maken voor de piratenspeurtocht. En jij bent niet slim, want je kan niet eens een dinofeestje bedenken!” Slik…….. Ik niet slim? Dat zal ik je nog wel eens laten zien!

Nu is mijn oerdrift en bewijsdrang naar Thijs zo groot geweest, dat ik avonden aan het zoeken, knutselen en bedenken ben geweest om hem het coolste dinofeestje te geven dat hij maar kon bedenken. Mét leuke speurtochtkaartjes. We zullen nog wel eens zien wie er slim is!

Inmiddels is het dinofeestje geweest en het was echt een succes! Hij vond alles leuk en heeft een topfeestje gehad (en ik lag er ’s avonds echt af!). Met tranen aan het eind omdat het klaar was en iedereen weer naar huis gebracht werd (goed teken toch?).

Ik vond het best een gedoe om een leuk feestje te bedenken en uit te voeren. Dan vraag ik me gelijk af hoe anderen dat doen. Hebben jullie nog tips voor leuke (goedkope) kinderfeestjes? Stuur ons een mail met jouw leuke uitgewerkte kinderfeestje en wie weet vind je ‘m wel terug op onze site!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: